София. В името на България понасям всички тези обиди, но

...
София. В името на България понасям всички тези обиди, но
Коментари Харесай

Н. В. Цар Симеон II: В името на България понасям всички обиди, но считам, че не ги заслужавам

София. В името на България претърпявам всички тези обиди, само че смятам, че не ги заслужавам. Това съобщи Негово Величество Цар Симеон II на премиерата на книгата си „ Една цел-България ”, оповестиха от пресофиса на Цар Симеон II . На 24 септември 2018 година Техни Величества участваха на представянето на книгата с определени публикации на Цар Симеон в двореца „ Врана ”. Книгата се издава със съдействието на Алианса на либералите и демократите в Европа, чийто ръководител Ханс ван Баален изпрати своите специфични поздравления до Цар Симеон. На представянето участваха някогашният министър председател на Македония господин Владо Бучковски, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, заместник-председателят на АЛДЕ господин Илхан Кючук, депутатите Йордан Цонев и Велислава Кръстева, както и доста някогашни министри и депутати от Национална движение „Симеон Втори", общественици и публицисти.
Организатори на събитието бяха Либералният институт за политически разбори и Фондация „ Либерална интеграция ”.
Книгата съдържа определени изявления на Царя на български и на британски език по разнообразни тематики от интервала 2010 до 2018 година, когато към този момент не е в дейната политика като министър председател. Предговорът е написан от почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган и е озаглавен “Трудно се гради народна власт без демократи ”. В него господин Доган декларира: “Симеон II беше и си остава народен капитал с европейско политическо измерение. Личности като него заобикалят обобщенията и мненията на политиката и историята. Защото те живеят в тях… ”
Книгата съдържа и втори увод от журналиста Красина Кръстева със заглавие: „ Човекът, който зададе европейският вектор ” и стартира: „ Той живее в България, а би могъл да живее на всички места. По-голямата част от живота му е минал в слънчева Испания. Но той е тук. И с това заявява-България е Европа. ” Накрая на своя текст Кръстева приключва с думите: „ В началото на демократичните промени на множеството политици не им се обръщаше езикът да се извърнат към Симеон II с „ Ваше Величество “. И болшинството българи, републикански настроено, като че ли не одобряваха това послание.
Днешните младежи биха се учудили, в случай че научат за това. За тях подобаващото послание към Царя е естествено. Защото това е Неговата орис. Той е роден Цар, без значение от персоналните желания. Историческите обстоятелства са такива, каквито са.
Още повече, че с умеенето си да внася успокоение и такт и в най-напрегнатите моменти, в съобразяването не с партийни позиции, а с общия интерес, изобщо – със службата си на Родината, Симеон II потвърди в републиканска България правото да бъде именуван Царят! ”
В речта си при откриването на премиерата съпредседателят на Национална движение „Симеон Втори" Станимир Илчев разяснява остро тематиката за решението на съда за двореца „ Врана ”. „ Комбинация от неначетеност, злоба, лакомия и парвенющина през днешния ден чука на вратата на този парк и този замък ”, съобщи Илчев. А за публикациите в книгата сподели, че са написани в “типичния за Царя укротен и въздържан жанр, от който прозира една ненатрапчива и многозначителна дълбочина ”.
Председателят на Движение за права и свободи господин Мустафа Карадайъ съобщи: “Ние одобряваме за историческа даденост наследството на монархическата династия. Въпросът за собствеността на парцелите, отнети от Българската страна, може би стои в полето на законодателния орган. Има време специалистите да се произнесат, а ние като политици би трябвало да бъдем на висота и въпросът да бъде решен по един заслужен метод. Това е честен проблем за зрелостта на обществото и страната. ”.
Последен приказва Цар Симеон. В изявлението си той изрази своето надълбоко оскърбление от трансформиралата се към този момент в „ сага ” тематика за Царските парцели.
“За страдание тези дни за мен атмосферата е изключително тягостна и ми е болно да го кажа – от време на време се стига да прелее чашата. Това яростно и систематизирано гонене, като се има поради, че в нашата страна всеки има право на благосъстоятелност, още повече че това са наследствени парцели трето поколение… Бих желал да загатна на хората, които мерят с по-специален критерий, че съм възпитаван да послужвам, не да се покровителствам. И да припомня, че моите предшественици са внасяли милиони в България, не са изнасяли, а през днешния ден в някои страни се вижда, че политици изнасят значително пари в други страни ”, съобщи Царят.
Накрая гостите получиха книгата като подарък с подпис от Негово Величество.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР