София. В града се провежда 12-ата Национална конференция по проблемите

...
София. В града се провежда 12-ата Национална конференция по проблемите
Коментари Харесай

София: В града се провежда 12-ата Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата на наркотични вещества

София. В града се организира 12-ата Национална конференция по проблемите на предварителната защита на използването на наркотични субстанции. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . В тридневния конгрес, проведен от Министерството на здравеопазването и Общинския съвет по наркотични субстанции към Столична община, вземат участие представители на 27 общински Превантивно-информационни центъра (ПИЦ) от цялата страна. Психолози и експерти обменят опит и информация за положителните практики и стратегии, които им оказват помощ в ежедневната работа с деца и младежи. Събитието се организира в Общинския културен институт - Красно село.
От името на Столична община зам.-кметът Дончо Барбалов поздрави участниците в конференцията. Той означи обстоятелството, че Превантивно-информационният център към Столична община е създал стратегии за предварителна защита измежду децата от прогимназията и гимназиалните класове, които ще се употребяват и от другите им сътрудници в страната. „ Обмяната на добър опит е от голямо значение за успеваемостта от тяхната активност. Превенцията е най-хубавото лекуване за всеки здравословен проблем, а злоупотребата с наркотични субстанции е освен здравословен, само че и обществен проблем за обществото ни ", сподели Барбалов.
Работата на общинските Превантивно-информационни центрове е от голямо значение за младежите. Специалистите в тях са се наели със задачата да срещнат децата с заплахите, до които води даже и почтеното изпробване с наркотични субстанции.
Поздрави към участниците във форума сервира и зам.-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова, която акцентира дейната работа на Общинския съвет по наркотични субстанции към Следствен отдел към окръжна прокуратура с ръководител доктор Веселин Милев през последните 3 години.
По време на конференцията експертите от превантивните центрове ще преминат разнообразни типове образования за превантивна работа с деца, с младежи, които към този момент са подвластни от наркотичните субстанции и с техните близки и родители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР