София. Утре вятърът в цялата страна ще се ориентира от

...
София. Утре вятърът в цялата страна ще се ориентира от
Коментари Харесай

НИМХ: Утре вятърът в цялата страна ще се усили, на места, главно в Родопската област, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици

София. Утре вятърът в цялата страна ще се ориентира от североизток и ще се усили, ще бъде сдържан, в източната половина мощен. Облачността ще е променлива, в Западна България най-вече забележителна. На места, основно в Родопската област, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 16° и 21°. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология Христо Христов.
Над Черноморието ще има раздрана облачност, денем намаляваща до слънчево. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 10-15°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
В планините ще духа сдържан до мощен източен вятър. Облачността ще е най-вече забележителна. На обособени места ще превали дъжд, по-интензивен и с гръмотевици в Родопите. Над 2000-2100 метра преваляванията ще са от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра – към 4°.
В неделя ще продължи да духа до сдържан, в Източна България и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Облачността над страната ще е променлива, единствено на обособени места в планинските региони ще превали слаб дъжд. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 16° и 21°, а минималните – сред 5° и 10°. В понеделник вятърът сензитивно ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Ще доминира слънчево време. Сутринта ще е по-студено, само че дневните температури ще се покачат. Във вторник ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове над планинските региони в Западна България ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали кратковременно. Повишението на температурите ще продължи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР