София. УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“ получи като дарение апарат за

...
София. УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“ получи като дарение апарат за
Коментари Харесай

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ получи като дарение апарат за размразяване и затопляне на кръвни разтвори

София. УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ получи като подаяние уред за топене и стопляне на кръвни разтвори. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение . За Международния ден на детето Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към „ Н. И. Пирогов “ се снабди с още една извънредно скъпа облага - уред Plasmatherm на Barkey за топене и стопляне на всички съхранявани в сакове артикули, като прясно замразена плазма, кръв и еритроцитни концентрати, криопрепарати, замразени стволови кафези или инфузионни разтвори. По време на интервенциите апаратът икономисва старания и време на екипа, фрапантно понижава риска от прегряване и надлежно бракуване на животоспасяващите и скъпо струващи кръвни разтвори. С него се работи несъмнено и елементарно, защищава от замърсяване и възпаление на личния състав и пациентите, резервира биологичното качество на продукта.
Стойността на новата облага е 17 000 лв., тя е подаяние от благотворителната организация Лайънс клуб „ София Витоша ”. Това не е единственият жест на клуба към „ Н. И. Пирогов “. В края на миналата година напълно беше сменено амортизираното съоръжение и сменено с комфортни, многофункционални кревати във всички стаи на отделението, към тях е добавена професионалната вана, в която няколко пъти на ден хидратират обгорените деца от 0 до 18 години, както и 2 апарата за бързо и безболезно разкриване на вените при инжектиране. Заедно с кувьоза за Детска клиника по анестезиология и реанимация общата стойност на благотворителните жестове на ЛК „ София Витоша “ към болничното заведение надвишава 120 000 лева
Интересът към клиниката е подбуден от обстоятелството, че това е единственото профилирано поделение в страната за диагностика, интензивно лекуване и ранна рехабилитация на лица с лимитирани и обширни изгаряния и измръзвания. В него се лекуват и наблюдават близо 90 % от децата с изгаряния в страната. Не дребна част от тях са с дълбоки изгаряния и лекуването им продължава с месеци. Затова и съществуването на модерно съоръжение и инсталация е основен миг от общото лекуване.
Лайънс клуб „ София Витоша “ е измежду водещите благотворителни организации в България. Тяхната задача е да направи света по-добро място за живеене, помагайки на хора с тежки здравословни и обществени проблеми.Сред целите им са предварителната защита и битката с очните болести, глухотата, диабета, наркоманията, онко болести, а също и работа с деца и младежи потвърдили своя гений в региона на културата, науката и образованието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР