София. Тук сме, за да видим какво е състоянието на

...
София. Тук сме, за да видим какво е състоянието на
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова на проверка за състоянието на водата при устието на р. Хаджийска: Коритото е чисто, водата на плажа в Слънчев бряг е с отлични показатели

София. Тук сме, с цел да забележим какво е положението на водата и плажа в Слънчев бряг при устието на р. Хаджийска преди началото на сезона. Причината е, че в предишни сезони имаше редица сигнали от туристи и от концесионера за проблеми, свързани с неприятни миризми. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова при ревизия на място. В инспекцията участваха и кметът на община Несебър Николай Димитров, инж. Тонка Атанасова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас и Златко Димитров, изпълнителен шеф на „ Слънчев бряг “ АД, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .
Състоянието на устието е чудесно, няма затлачвания и насъбрани наноси, сподели инспекцията. Министър Ангелкова уточни, че очевидно има резултат от ограниченията по почистването на реката, а те ще продължат до края на месец май. По думите й след всички подхванати дейности от общината и страната, не се чака това лято да има проблеми по плажовете към устието на реката. Изкарахме тонове земна маса и кал, а последното разчистване струваше 10 хиляди лева, изясни кметът на Несебър Николай Димитров. Той добави, че реката е много огромна и към момента не престават дейностите по нея.
Относно положението на водата министър Ангелкова осведоми, че съгласно пробите на РЗИ от края на 2017 година тя е с чудесно качество за къпане. И тази година плажът е със документ Син байрак за високо качество, добави министърът. През юни ще бъдат взети и първите проби на водата за този сезон, по-късно инспекции ще има в средата и края на лятото.
Всички заведения с утвърдени схеми по линията имат построена канализация, осведоми министър Ангелкова. Тя изясни, че всички условия на закона са спазени, а през дейния сезон ще се наблюдават прецизно дали се съблюдава утвърдената за разполагане повърхност на преместваемите обекти, а също по този начин и дали са свързани към канализационната мрежа. Съвместните инспекции с Министерството на околната среда и водите ще продължат през целия сезон.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР