София. Целта на меморандума с Русенския университет е да бъде

...
София. Целта на меморандума с Русенския университет е да бъде
Коментари Харесай

Антоанета Барес, директор на НКИЗ: Целта на меморандума с Русенския университет е да бъде постигната връзка между бизнеса и университета

София. Целта на меморандума с Русенския университет е да бъде реализирана връзка сред бизнеса и университета. Това разяснява за Радио „ Фокус “ Антоанета Барес, изпълнителен шеф на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД, във връзка подписания меморандум за съдействие сред тях и Русенския университет „ Ангел Кънчев “ за развиването на плана за ускорено професионално създаване на млади експерти. Антоанета Барес добави, че се чакат нови вложения, които да бъдат в изгода за град Русе:
„ Проекта ни е доста упорит. За момента имаме партньорство със Софийския университет, Лесотехническия университет, Техническия университет в София, Университета за национално и международно стопанство, Нов български университет, към този момент и Русенския университет. Планираме Шуменския университет, Варненския университет, този в Бургас и Велико Търново. Амбицията ни се простира до реализиране на партньорства и с професионалните гимназии, защото огромна част от вложителите търсят работна ръка с разнообразни знания, разяснява Антоанета Барес.
Тя добави, че професионалните гимназии, които се намират на територията на страната дават добра подготовка на учениците в комбиниране с положителни практики и надлежно резултатът е положителни фрагменти, които могат да бъдат сериозна част от бизнеса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР