София. Целта на кампанията за рак на гърдата е жените

...
София. Целта на кампанията за рак на гърдата е жените
Коментари Харесай

Д-р Гергана Коларова, САГБАЛ „Света София“: Целта на кампанията за рак на гърдата е жените да се научат да бъдат отговорни към себе си и да посещават редовно прегледи

София. Целта на акцията за рак на гърдата е дамите да се научат да бъдат виновни към себе си и да посещават постоянно експертите в тази област. Това сподели изпълнителният шеф на САГБАЛ „ Света София “ доктор Гергана Коларова по време на конференция, на която беше показана осведомителна и профилактична акция за рак на гърдата, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Д-р Коларова уточни, че не се открива наклонност към понижаване на смъртността или наклонност за увеличение на броя на дамите, които се оправят със болестта рак да гърдата. Според доктор Коларова към 3 500 дами всяка година чуват тази тежка диагноза, като за над 1 200 от тях краят е драматичен. „ За това задачата на тази акция е дамите да се научат да бъдат виновни към себе си, към фамилиите си, към най-близките си и да посещават постоянно експертите, които се занимават с тази област. Защото като се сложи по-рано диагнозата, прогнозите са по-оптимистични. Не са малко и дамите, които не могат да си разрешат прегледа във финансов аспект, поради което самодейността е напълно благотворителна “, сподели още тя.
Д-р Коларова изясни, че от тази година доста се е разширил броят на лечебните заведения, които се включват в акцията – през 2017 година те са общо 12. „ На 1 октомври стартирахме с първото мероприятие – постройката на НДК светна в розово. На 18 октомври още веднъж на централно място в София ще пускаме балони, които ще бъдат знак на умрелите дами от заболяването – тази година те ще бъдат към 1 200. Идеята е да притеглим повече хора и да ги осведомяваме, че предлагаме опция за безусловно безвъзмезден обзор. Дано повече дами да съумеят да се възползват от нея и да спасим повече човешки животи “, сподели тя.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР