София. Целта на изложението Алея на книгата“ е да превърне

...
София. Целта на изложението Алея на книгата“ е да превърне
Коментари Харесай

Таня Алмалех, Асоциация „Българска книга“: Целта на изложението „Алея на книгата“ е да превърне книгата от търговски продукт в прозорец към интелектуално общуване

София. Целта на ревюто „ Алея на книгата “ е да трансформира книгата от търговски артикул в прозорец към интелектуално другарство. Това сподели Таня Алмалех, член на управителния съвет на Асоциация „ Българска книга “, в изявление за Агенция „ Фокус “ във връзка петото издание на пътуващото книжно ревю „ Алея на книгата “, което ще се организира в София.
„ Основната ни цел е да доведем по-голямо количество книги с по-широк обсег по-близо до хората, тъй като в нашето забързано всекидневие не всеки има време да влезе в книжарница. За това взехме решение да доведем книжарницата до хората. Новият директорски съвет на Асоциация „ Българска книга “ има предпочитание да накара повече младежи да отворят хартиените страници, с цел да изживеят дружно с тях някакви нови прекарвания, някакви нови страсти, да си оказват помощ взаимно и да разширят своите хоризонти “, съобщи още тя.
Алмалех уточни, че шатрите на ревюто ще бъдат ситуирани по централната алея на бул. Витоша – сред Съдебната палата и ул. Солунска, а участници ще са необятен кръг от членовете на Асоциация „ Българска книга “, които са 110 на брой.
„ Културната стратегия ще бъде обвързвана със запознаването на читателите с наши и преводни книги, ще бъде даван отговор на въпроси, които не са получили при разгръщането на страниците на съответните творби, както и с привличането на вниманието на все по-широк читателски кръг с разнообразни културни мероприятия, които да накарат и най-резервираните членове на обществото да посегнат към книгата и да я създадат своя обичан метод за превозване на свободното време. Това е желанието - да превърнем книгата от търговски артикул в един интелектуален и културен прозорец към света “, сподели Алмалех.
Цветилена СИМЕОНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР