София трябва да бъде гостоприемна за софиянци, а не за

...
София трябва да бъде гостоприемна за софиянци, а не за
Коментари Харесай

Ваня Григорова настоя да има представител на трудещите в общинските листи

София би трябвало да бъде гостоприемна за софиянци, а не за италианци, англичани и германци, които са решили да дойдат в събота и неделя да изпият по една бира на “Витоша ”. Това съобщи синдикалистът от КТ “Подкрепа ” Ваня Григорова пред “Нова нюз ”, представяйки част от визията си за столицата, в случай че бъде издигната кандидатурата ѝ за кмет на София. 

Икономическият консултант на КТ “Подкрепа ” Ваня Григорова удостовери, че води договаряния за явяване като кандидат-кмет на София, издигната от по-голяма лява коалиция, а освен от Българска социалистическа партия.

Григорова посочи, че диалозите се водят сред социалистите и други партии и обединения, само че отхвърли да назове кои тъкмо, въпреки че загатна, че една от тях е “Левицата ” – групировката към фрагменти на АБВ и отцепници от Българска социалистическа партия.

Наскоро пресцентърът на БСП-София заяви, че тя е получила четири номинации за кмет на София от четири районни организации на Българска социалистическа партия в столицата.

За евентуалната си кандидатура обаче тя сложи изискване пред Българска социалистическа партия: в листата за общинския съвет да “има представители на трудещите се хора в София ”. От думите ѝ се разбра, че това би трябвало да са представители на синдикатите, с цел да може “ключови браншове да бъдат показани ”.

Григорова уточни, че чака резултатът от договарянията да стане явен до две седмици, и съобщи, че е “оптимист ” за образуването на коалиция. Според нея лявото, общественото към този момент би трябвало да е узряло за това, че би трябвало да бъде единно и проработническо, а не прокапиталистическо.

Тя изложи част от концепциите зад които би застанала, а точно “хората, които работят, да се усещат добре ” в София и градът да е “гостоприемен за софиянци и за жителите на София, а не за италианци, англичани и германци, които идват за събота и неделя да изпият по една бира на “Витоша ”.

По думите ѝ София към този момент имала претендент за кмет милионер (Васил Терзиев, бел. авт.), по тази причина “ако българските служащи считат, че не може да стоят в профил и да гледат по какъв начин една тясна клика пази ползите си, до момента в който крайните квартали остават в периферията и служащите от кварталите нямат с какво да отидат до работните си места, а се отделя запас за нощен градски превоз, с цел да може някой да се забавлява – в случай че тези хора са разбрали, че имат потребност от посланичество, аз нямам право да стоят в профил и просто да разясня ”, сподели тя.

Ако Григорова се кандидатира, ще бъде петият претендент за кмет на София. Известните досега имена на кандидати за поста са на Васил Терзиев ( “Продължаваме смяната – Демократична България ”, “Спаси София ”), Вили Лилков (инициативен комитет), Деян Николов  ( “Възраждане ”), Никола Вапцаров ( “Изправи се ” на Мая Манолова, която беше част от обединението “Левицата ” по време на парламентарните избори през 2023 г.).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР