София. Три политически фигури от ГЕРБ подадоха оставки във вторник.

...
София. Три политически фигури от ГЕРБ подадоха оставки във вторник.
Коментари Харесай

Ден на нови оставки

София. Три политически фигури от ГЕРБ подадоха оставки във вторник. За повторно своята оставка като депутат в 44-тото Народно заседание подаде Делян Добрев. През октомври 2017г. той разгласи, че ще напусне всички заемани от него постове поради така наречен скандал " Кумгейт ". Тогава депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева упрекна Добрев за роднински назначения в община Хасково, което той дефинира като " клюка ". По-късно Народното събрание не одобри оставката на народния представител. Този път като причина за решението си Делян Добрев показва, че чашата на търпението му е преляла след следващата подправена вест, съгласно която негови родственици са закупили парцели на ниски цени. Той е взел решението си след диалог с ръководителя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и го е аргументирал като персонален акт и като знак на взаимност със своите сътрудници, които са спазили моралния стандарт на ГЕРБ и са напуснали постовете си единствено поради подозрения. Заради разразилия се скандал с парцелите на властта, станал прочут като „ Апартаментгейт “, с постовете си към този момент се разделиха и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, правосъдният министър Цецка Цачева, зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.
Междувременно от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ разпространиха информация, че кметът на Созопол Панайот Рейзи също е подал оставка. Това свое решение Панайот Рейзи е съобщил в наличието на ръководителя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов. Освен от кметския пост, Рейзи е подал оставка и като член на Политическа партия ГЕРБ. Той е аргументирал решението си с желанието си да не остават подозрения, че по някакъв метод може да бъде възпрепятствано следствието против него. Панайот Рейзи е показал, че с този собствен персонален акт желае още веднъж да покаже високия честен стандарт в Политическа партия ГЕРБ, съгласно който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и локалната власт напущат своите постове даже единствено поради подозрения за нарушавания на закона. По-късно обаче за БНР той отхвърли да е подал оставка като кмет на Созопол и изясни, че е напуснал единствено ГЕРБ. Рейзи е упрекнат за длъжностно заграбване в изключително огромни размери - близо 2 млн. лева от средствата на Община Созопол.
По-рано денем също поради обява в медиите за парцел, издигнат върху земеделска земя, оставката си пред министър-председателя подаде и зам.-областният шеф на София Томи Николов. В претекстовете си към нея Николов показва точно медийни изявления и нуждата от тяхното изясняване. Оставката на зам.-областния шеф бе призната от премиера Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР