София. Трети март ни възвисява със спомена за дълг и

...
София. Трети март ни възвисява със спомена за дълг и
Коментари Харесай

Вяра Церовска, кмет на Перник: Трети март ни възвисява със спомена за дълг и патриотизъм, водили смело нашите предци в борбите за национално освобождение и обединение

София. Трети март ни възвисява със загатна за дълг и национализъм, водили самоуверено нашите предшественици в битките за национално избавление и обединяване. Това сподели кметът на Община Перник Вяра Церовска в празничното си слово във връзка Националния празник на България, оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ Скъпи перничани, В историята на България има една дата – Трети март, която е знак на Свободата. Преди 141 години България възкръсва, народът ни извоюва Освобождението си от турско иго.
Трети март е празникът, който ни възвисява със загатна за дълг и национализъм, водили самоуверено нашите предшественици в битките за национално избавление и обединяване.
Трънливият път до 3 март минава през революционните комитети на Левски и пробуждането на българския дух, съзрява в саможертвата на априлци, изкачва стръмните гори и планини от хайдушките копнения до Ботевия връх Вола… ", уточни Церовска.
„ В историята няма друга такава дата, която да вплита в едно родолюбието, възторга и поклонението пред нашите освободители и народите, дали жертва пред олтара на българската независимост. И да не забравяме, че саможертвата на братята освободители, техният героизъм е кървавото измерение за нашето национално достолепие и бъдеще.
Съграждането на нашата държавност щеше да бъде немислимо без първите „ строители на модерна България “– Стефан Стамболов, Захари Стоянов, Константин Стоилов, Петко Каравелов... ", добави кметът Церовска.
„ Нека сведем глава и се поклоним пред апостолите на свободата, да си спомним за книжовниците и будителите! Нека предадем на децата си един свят завет - да тачат, пазят и обичат Отечеството си, да градят с разсъдък и сърце, отговорно и въодушевено своя по-добър и хубав свят, с цел да бъде в сигурни ръце бъдещето на България. Нека помним, дано бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух!
Честит празник! ", сподели още кметът Вяра Церовска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР