София. Топлофикация София ЕАД продължава изпълнението на утвърдената от Столичен

...
София. Топлофикация София ЕАД продължава изпълнението на утвърдената от Столичен
Коментари Харесай

София: Започва подмяната на топлопроводите по ул. „6-ти септември“ като част от инвестиционната програма на „Топлофикация София”

София. „ Топлофикация София ” ЕАД продължава осъществяването на одобрената от Столичен общински съвет ремонтна и капиталова стратегия за 2018 година Целта е да се усъвършенства надеждността на системата и да бъде обезпечено качественото топлоподаване през зимата. Това пресцентъра на „ Топлофикация София ” . През месец юни бяха осъществени плановите ремонтите на тръбопроводите в кварталите „ Полигона “, „ Люлин “ 1 - 10 част, „ Надежда “ 5 и 6 част, „ Обеля “ и „ Захарна фабрика “.
През тази година топлоподаването се прекратява поетапно и за по-кратко време. Повече консуматори ще имат топла вода по време на профилактиката в София. От 3 юли до 20 юли 2018 година ще бъдат осъществени поправки по топлопроводите, захранващи кварталите „ Лозенец “, „ Дианабад “, „ Изток “, „ Изгрев “, „ Гео Милев “, „ Яворов “, Зоологическата градина и прилежащите здания.
Няма да бъде спирана топлата вода на кварталите „ Иван Асен II “, „ Подуяне – център “ и „ Редута “, както и на 320 здания от кв. „ Лозенец “. Благодарение на нововъведенията, те ще бъдат захранвани от различен топлоизточник по време на ремонтите. Повече информация, както и лист на постройките, могат да бъдат получени на www.toplo.bg, www.facebook.com/www.toplo.bg и на телефон 0 700 11 111.
Топлопроводите в София са построени главно през 70 - 80 години на предишния век и е належащо да бъде осъществяван регулярен мониторинг и рехабилитация на секторите с нараснала аварийност. Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до понижение на разноски при преноса на топлинна сила. По данни на КЕВР „ Топлофикация София ” е сдружението с най-ниски разноски по преноса измежду всички топлофикации в страната – приблизително 17 % през последните години, което е покрай индикаторите на Европейски Съюз.
Следвайки капиталовата стратегия на Столична община през 2018 година, „ Топлофикация София “ ЕАД извърши реорганизация на топлопреносната мрежа по ул. „ Граф Игнатиев “.
От през днешния ден до 2 август 2018 година ще бъдат сменени топлопроводите по ул. „ 6-ти септември “. Топлата вода към 72 здания в региона ще бъде спряна. Потребителите са известени навреме според законовите разпореждания.
„ Ремонтите се вършат в полза на нашите консуматори. Така ще намалеят повредите през зимата. Екипите ни поставят оптимални старания да приключат ремонтите по-бързо и да възстановят топлоподаването преди оповестените периоди. Повече консуматори ще могат да употребяват топла вода по време на профилактиката, с помощта на нововъведенията, които направихме в последно време ”, обявиха от „ Топлофикация София ” ЕАД.
От сдружението припомнят, че за времето на ремонтите, на клиентите без топла вода няма да бъдат начислявани сметки и това ще бъде отразено на обособен ред в месечните известия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР