София. “Търся вашата подкрепя по тема, която е изключително актуална

...
София. “Търся вашата подкрепя по тема, която е изключително актуална
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Тук съм да защитя българския национален интерес и европейския принцип за свободно движение на хора

София. “Търся вашата поддържа по тематика, която е извънредно настояща за нас сега. Вие сами ще видите митингите на българските превозвачи и напрежението във връзка с “Пакет за подвижност ”. Педложението на господин Макрон e дискриминационно ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на срещата на левите водачи и министър-председатели от Европейски Съюз и Западните Балкани, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Сред присъстващите бяха министър председателите на Гърция - Алексис Ципрас; Малта - Джоузеф Мускат; на Република Македония - Зоран Заев, Португалия - Антонио Коща.
Според Нинова въпросното предложение на процедура задълбочава разликите сред европейските страни и протяга ръка на главен принцип на Европа - за свободното придвижване на артикули и хора. “Търся вашата поддръжка да намерим рационалния вид и решението, в този му тип, да не бъде одобрявано. За България това значи хиляди български фамилии да пострадат, стотици компании да банкрутират ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия. “Големите пазят своите ползи, само че аз съм тук да защитя българския народен интерес ”, съобщи Нинова. Тя разяснява и казаното от ръководителя на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер, че ЕНП, с нейните депутати, ще поддържат България и няма да гласоподават това решение. “Недоумявам по какъв начин политик от подобен сан може да заблуждава по този начин. Вчера негови депутати поддържаха пакета за подвижност в комисията по превоз в Европейския парламент. Съмнявам се, че госпожа Меркел ще отдръпна поддръжката си за решението. Нека, като политическо семейство, да се обединим и помогнем освен на по-малките страни, а да отстояваме правилата - за свободно придвижване на артикули и хора в Европа, правилото за Европа - общ дом, а не на няколко скорости ”, прикани Нинова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР