София сваля данъка за такситата от 850 на 300 лв.

...
София сваля данъка за такситата от 850 на 300 лв.
Коментари Харесай

София сваля данъка за такситата

София смъква налога за такситата от 850 на 300 лева през 2021 година Това са се договорили на работна среща ръководителят на комисията по превоз към Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера, зам.-председателят Зафир Зарков, заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов и представители на таксиметровия отрасъл.

„ Водим разговор отдавна с представители на таксиметровия отрасъл и поради усложнената епидемиологична конюнктура, която докара до спад на пасажери и доходи, обмисляме помощ за сектора “, разяснява Контрера пред „ Монитор “.

Той изясни, че е момента ставката за такситата е сред 300 и 1000 лева, а в София налогът е 850 лева Контрера посочи, че смяната е в сходство с предлагането на Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията от 2021 година общините да ползват минималния позволен по Закона за месните налози и такси налог за таксиметровите транспорти в размер на 300 лева годишно.



Контрера изясни, че се чака транспортното министерство да компенсира общината за понижените доходи от налога. В Столичната община приблизително годишно са регистрирани 6000 таксита, като приходите на годишна база са в размер на 5,2 млн. лева

Докладът за смяната на налога за такситата следва да бъде импортиран в СОС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР