София. СтолицаЛитература `2019 е част от Календара на културните събития

...
София. СтолицаЛитература `2019 е част от Календара на културните събития
Коментари Харесай

София: Програмата СтолицаЛитература`2019 ще се проведе в НДК на 31 май

София. СтолицаЛитература `2019 е част от Календара на културните събития на Столична община и ще се организира на 31 май от 18.00. в Клуб 1, НДК. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Участие ще вземат преводачите Анна Артинян, Ана Нанева, Виктория Петрова и Теодора Гандева по къс монолог от пиесата " Памфлет " на Едуард Морган, въодушевена от исторически събития в Доминиканската република. През 1960 година, след 30 години тирания, революцията се надига. Текстът търси отговори на въпроси като кое е по-важно: оцеляването или битката, каква е ролята на литературата във времена като тези, значима ли е тя?
Това колкото съществено, толкоз и занимателно събитие, в което " битката " за добър превод ще бъде водена сред участници в Ателието по превод на Фондация " Елизабет Костова " и Съюза на преводачите в България, чиито преводи на български език ще бъдат реинтерпретирани от прочита на професионален артист (Иван Жековски), а оригиналът, прочетен от самият създател на пиесата (Едуард Морган).
Достъпът е свободен. Преводаческият слам се осъществя в границите на програмата СтолицаЛитература `2019 на Фондация " Елизабет Костова " и се реализира с поддръжката на Столична община и Фондация " Америка за България ".
СтолицаЛитература `2019 е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година и се реализира в съдействие с Националния замък на културата, Националния център за книгата и Клуб 1 в НДК.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР