София. Столичната градска организация на АБВ, АБВ - Младежи и

...
София. Столичната градска организация на АБВ, АБВ - Младежи и
Коментари Харесай

Представители на АБВ и Национален съюз „Единение“ проведоха литийно шествие по повод 140-ата годишнина от освобождението на София

София. Столичната градска организация на АБВ, АБВ - Младежи и представители на Национален съюз „ Единение “ организираха литийно шествие във връзка 140-ата годишнина от освобождението на София. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Събитието, на което участваха ръководителят на АБВ Константин Проданов и членът на ИБ на партията Румен Петков, бе предшествано от молебен и сказка в черквата „ Св. ап. Андрей Първозвани “. Те бяха отдадени на паметта на героите, взели участие в офанзивата за извоюването на свободата на града, а в следствие и на България, през далечната 1878 година.
Литийното шествие приключи пред Паметника на опълченците в градинката до православния храм „ Св. Николай Софийски “. Там бе извършена тържествена гала по поднасяне на венци и цветя. Граждани, облечени в обичайни за отминалата ера военни и опълченски униформи и въоръжение, отдадоха почетен часовой пред монумента. Бяха изложени реплики на бойни флагове, измежду които и на Самарското знаме.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР