София. Социално-образователните въпроси трябва да се превърнат в основа на

...
София. Социално-образователните въпроси трябва да се превърнат в основа на
Коментари Харесай

Меглена Кунева: Социално-образователните въпроси трябва да се превърнат в основа на политиката у нас, защото това означава бъдеще

София. Социално-образователните въпроси би трябвало да се трансфорат в основа на политиката у нас, тъй като това значи бъдеще, разяснява пред Радио „ Фокус “ Меглена Кунева, заместител министър-председател по съгласуваност на европейските политики и институционалните въпроси в интервала 2014-2017 година, министър на образованието и науката (2016 – 2017 г.) и някогашен европейски комисар. По думите ѝ единствено преди месец и половина е признат Европейският дирек за обществени права, което е извънредно значима посока и сигнал за възобновяване и развиване на Европа след финансовата и икономическата рецесия.
Меглена Кунева увери, че никога не се следи отричане от концепцията за обществена Европа и обществена пазарна стопанска система. Тя сподели още, че на Европейския съвет е прегледана на равнище министър-председатели концепцията за основаване на минимум 25 европейски университета до 2025 година По думите на Кунева по програмата „ Еразмус “ студентите ще могат да учат в разнообразни университети и да получат европейска тапия, като задачата е всяко европейско дете да учи два езика от най-ранна възраст, тъй като това ще има съществени стопански и обществени последствия.
„ Аз мисля, че е хубаво ние да съсредоточим вниманието си върху тези тематики, тъй като те ще ни дадат формулата на сполучливата стопанска система и конкурентоспособност у нас и ще центрират акцента - за какво се приказва за стопанска система и продуктивност на труда. Нищо от това няма значение, в случай че хората в България и Европейски Съюз не се усещат по-добре готови и здрави, с по-защитени обществени права и по-добри заплати “, разяснява Меглена Кунева.
Тя добави, че в Европа тематиката за обществените права заема доста сериозен превес и това ще бъде забелязано в годишната финансова рамка. Меглена Кунева предвижда, че в случай че страните като България схванат това като сигнал, ще могат по-бързо да създадат съответните проекти и да наваксат.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР