София. Софийска вода“ прие на територията на една от най-големите

...
София. Софийска вода“ прие на територията на една от най-големите
Коментари Харесай

Ден на отворените врати се проведе в Пречиствателната станция за отпадъчни води на София

София. „ Софийска вода “ одобри на територията на една от най-големите пречиствателни станции за отпадъчни води на Балканите край Кубратово над 50 гости, оповестиха от пресцентъра на сдружението . Събитието бе инициирано във връзка започващата Европейска седмица за понижаване на отпадъците. Столичната ВиК компания предложи една нетрадиционна фамилна разходка за всички с интерес към технологиите и любознателните да видят от близко и схванат какво се случва със нечистата вода на едномилионния ни град и процесите по пречистването й. Екип на „ Софийска вода “ сподели в съботния ден по какъв начин на процедура една огромната кална река се връща назад в природата чиста и безвредна.
От стартирането си в употреба през 1984г. досега, ПСОВ - Кубратово демонстрира постоянна софтуерна употреба, а оптимизацията на индустриалните процеси при филтриране, с помощта на приложения интернационален опит на Веолия, тази година затвърди нейната енергийна успеваемост като прибави още 5% от горната страна създадена „ зелена сила “ и надвиши личните си енергийни потребности. Тук се създава приблизително 65 MWh зелена сила дневно.
За „ Софийска вода ” АД, част от интернационалната група „ Веолия ”, е извънредно значимо опазването на околната среда и биоразнообразието в природата. Под девиза „ Възстановяваме ресурсите на света “ се извършват прецизно поети задължения за понижаване на парниковите газове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР