София. София. В Националния учебен център на БЧК в село

...
София. София. В Националния учебен център на БЧК в село
Коментари Харесай

Демонстрация на спасителни действия при пожар в учебна среда по повод Международния ден на доброволеца в учебния център на БЧК в село Лозен

София. София. В Националния образователен център на БЧК в село Лозен се организира проява на избавителни дейности при случай с зародил пожар в образователна среда във връзка Международния ден на доброволеца. По време на демонстрацията се следиха действия по изтегляне на потърпевши, образуване на евакуационен пункт, обгрижване на незабавни положения и демонстриране на умения за работа с външен автоматизиран дефибрилатор. Участие взеха и екип на Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, като част от Единната избавителна система за отбрана при бедствия.

Официални поздравления към доброволците по случай Световния ден на доброволеца насочиха заместник-генералният шеф на Българския червен кръст доктор Славита Джамбазова, контрольор Мария Ботева от " Пътна полиция “, кметът на с. Лозен Георги Младенов и други

Заместник-генералният шеф на Български червен кръст доктор Славита Джамбазова съобщи, че доброволците са най-важната част от Червения кръст - фундаменталната същина. Тя добави, че те са и тези, които дават помощта на нуждаещите се. Според нея това, което вършат е забавно и скъпо. По думите ѝ доброволците са тези, които дават първата долекарска помощ, психо-социалната поддръжка и първата психична помощ. „ Трябва да се гордеем, че нашата организация е предоставила дела, задача и действия, които да притеглят хората. В България има 18 000 доброволци – една част от тях са възрастни хора, само че огромна част от тях са младежи. Затова за нас е доста значимо да знаем, че младежи обезпечават огромното бъдеще на организацията – нейното естествено продължение “, уточни Джамбазова. Тя обърна внимание, че доброволецът би трябвало да умее да работи качествено. По думите ѝ в днешния ден се е състояло едно доста качествено равнище на работа. Джамбазова насочи признателност както към доброволците, по този начин и към чиновниците на БЧК. Тя напомни, че на днешния ден през 1985 година Организация на обединените нации дефинира 5 декември да бъде Международен ден на доброволците.

Инспектор Мария Ботева от „ Пътна полиция “ акцентира, че за следващ път е във възхита от работата на доброволците. Тя благодари на уредниците, че за следващ път са поканили полицията да бъде посетител и да се наслаждения на това, което са научили доброволците по време на своето образование. Ботева им пожела в никакъв случай през живота си да не не помнят мигове като днешния и в никакъв случай да не се срамят от това, което изпитват и да показват това, което изпитват. „ Не се срамувайте от себе си, от провалите си, от всичко това, което като белег може да остави едно нещастно събитие, с каквито светът се цялостни всекидневно “, добави тя. Тя ги посъветва в никакъв случай да не крият белезите си, както през днешния ден ловко показват прелестната маскировка с грим за демонстрацията, тъй като, единствено когато са открити с хората, ще бъдат по-добри и ще срещат повече помощ.

Зорница КОСТАДИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР