София. Снежната покривка най-вероятно ще се стопи през идващата седмица,

...
София. Снежната покривка най-вероятно ще се стопи през идващата седмица,
Коментари Харесай

Мариана Попова, НИМХ: Очакваме температури до 18-20 градуса през втората половина на следващата седмица, снежната покривка ще се стопи

София. Снежната завивка най-вероятно ще се стопи през идващата седмица, защото през втората й половина чакаме температурите до 18-20 градуса. Това сподели синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)към Българската академия на науките (БАН) Мариана Попова в изявление за Агенция „ Фокус ” . По думите й спрямо миналите доста студени дни, към този момент има стопляне. „ Затоплянето ще продължи през идващите дни. По-чувствително и към този момент в цялата страна ще бъде към края на тази седмица, когато чакаме тук-там да има дневни температури, достигащи до 18-20 градуса. Ще има и югозападен вятър, който в допълнение ще способства за бързото размразяване на снега “, разяснява Попова. Синоптикът разяснява, че времето през идващите дни много ще припомня за пролет. Тя обърна внимание, че астрономическата пролет настава на 20 март в 18.15 часа.
„ До четвъртък чакаме по-често облачно време с валежи, само че от петък нататък ще имаме няколко спокойни дни без дъжд, даже с раздрана облачност. На места краткотрайно и до слънчево време “, сподели Попова. По думите й докрая на март ще има още чести превалявания. Според нея март ще е месец с превалявания, които ще са над нормата. „ Така че преваляванията ще бъдат чести, идващият развой се чака към 13 март, по-късно към 15-ти, 18-ти, 23-ти, 25-ти, 28-ми март и самия завършек на месеца. Характерно е за март да има нараснала динамичност и чести превалявания “, добави синоптикът.
Деница КИТАНОВА

Пълният текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР