София. Служители на оръжейния завод Емко“ са се събрали отново

...
София. Служители на оръжейния завод Емко“ са се събрали отново
Коментари Харесай

София: Служители на оръжейния завод „Емко“ протестират на пл. „Независимост“

София. Служители на оръжейния цех „ Емко “ са се събрали още веднъж на митинг на пл. „ Независимост “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Протестиращите скандират „ Оставка “, развяват българското знаме. Около постройката на президентство и към протестиращите полицейското наличие е засилено. Движението се реализира обикновено.
Агенция „ Фокус “ напомня: На 6 октомври страната върна лиценза на оръжейното сдружение „ Емко “, който бе лишен, защото компанията е нарушавала разпоредбите за сигурност като най-сериозното нарушаване е запазване на муниции на работната площадка, с което се застрашавал животът на служащите и популацията. Въпреки върнатия лиценз служащите от сдружението както и сътрудниците им от " Дунарит " излязоха на митинг на площад „ Независимост “. Причината за недоволството им е, че поради процедурата по лишаване на лиценза, сдружението е изгубило поръчки от държавната „ Кинтекс ", които са пренасочени към друга държавна компания - " ВМЗ Сопот ".
На 9 октомври в студиото на „ Денят стартира “ министърът на стопанската система Емил Караниколов подсети, че оръжейното сдружение „ Емко “ е свободно да продава създадената си продукция, откакто лицензът му беше върнат. С оглед на това Емил Караниколов изрази неразбиране за какво не престават митингите на служащите от „ Емко “ и видя в това опит за „ рекет “ към страната.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР