София. Случващото се в Гърция е много показателно и трябва

...
София. Случващото се в Гърция е много показателно и трябва
Коментари Харесай

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов: Случващото се в Гърция е много показателно и трябва да го наблюдаваме внимателно

София. Случващото се в Гърция е доста показателно и би трябвало да го следим деликатно. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов в ефира на " Канал 3 ", оповестиха от пресцентъра на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - София . Паргов разяснява митингите в Атина против потреблението на името " Македония " от страната Македония.
" В Гърция процесите занапред предстоят, в това число и вътрешнополитическите като залог за бъдещето на Ципрас, разяснява Калоян Паргов. - Това е залог за бъдещето и на Зоран Заев. От изхода на тази обстановка зависи бъдещето на тези две страни във вътрешнополитически проект. Няма подозрение, че самият Ципрас ще се опита да направи договорка. Тези митинги сега му оказват помощ, с цел да може да бъде по-убедителен ".
Според Калоян Паргов за България е добре Македония да се умиротвори. " Важно е да развием взаимни стопански, инфраструктурни, транспортни и енергийни планове, тъй като няма по какъв начин да избягаме от тази най-романтична част от нашата история, разяснява той. - Позицията за Македония е въпрос на българско съзнание. И доста ми се желае в учебниците по история тя да бъде вплетена, с цел да може и идващите генерации да я носят в себе си. В политиката паметта е доста значимо нещо. В това отношение Българска социалистическа партия може да бъде много потребна, защото тя има познания и доста помни. Ако, несъмнено, някой желае да я чуе ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР