София. След срещата при премиера Бойко Борисов, зърнопроизводителите няма да

...
София. След срещата при премиера Бойко Борисов, зърнопроизводителите няма да
Коментари Харесай

След срещата при премиера Бойко Борисов, зърнопроизводителите няма да протестират

София. След срещата при премиера Бойко Борисов, зърнопроизводителите няма да стачкуват. Това стана ясно на брифинг след срещата в Министерския съвет, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Председателят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводитлите Костадин Костадинов благодари на премиера и на земеделският министър Румен Порожанов за разрешаването на този проблем. „ За момента той е решен “, добави той. По думите му се анулира и плануваният митинг, който щеше да се състои на 3 април.
Агенция „ Фокус “ напомня: На 26 март на изключително съвещание УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите взе решение на 3 април да бъдат блокирани пътищата в страната в символ на митинг против проектозакона за горивата. От браншовата организация прецизираха, че с проектозакона на земеделците се вменяват неприложими условия и се постанова тежък финансов и бюрократичен режим на вписване. Зърнопроизводителите настояха посредством декларация до Народното събрание и държавното управление да бъдат изключени от обсега на Закона за горивата и заплашиха, че в случай че това не се случи, са подготвени да докарат тежките машини в София.
На 31 март след среща с министъра на земеделието Румен Порожанов и ръководителя на НСЗКБ, Управителният съвет на НАЗ реши да разпореди на юристите на земеделския бранш, взаимно с юристите на МЗХГ, да разработят оферти за промени на законопроекта за горивата, тъй че земеделските производители да не бъдат натоварвани с непотребни условия отвън съществуващата регулация по Наредба № Н-18 от 2006 година за вписване и отчитане на продажби в комерсиалните обекти посредством фискални устройства.
На днешната среща с министър-председателя трябваше да бъдат разисквани създадените оферти.
Люба АЛЕКСИЕВА
Очаквайте детайлности!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР