София. След местните избори: ГЕРБ е първа политическа сила, продължаваща

...
София. След местните избори: ГЕРБ е първа политическа сила, продължаваща
Коментари Харесай

След местните избори: ГЕРБ е първа политическа сила, продължаваща да работи в полза на синята идея и демокрацията

София. След локалните избори: ГЕРБ е първа политическа мощ, продължаваща да работи в интерес на синята концепция и демокрацията. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов , който направи изказване на националната работна среща на Политическа партия ГЕРБ, състояла се по-рано през днешния ден в Зала „ Люмиер “. Министър-председателят бил предизвикан да свика среща в подобен формат, с цел да потвърди дружно с водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов и земеделците, с които тук-там имаха общи кандидатури за кметските постове, по какъв начин наподобява „ пропуканият “ ГЕРБ, както по думите на премиера го е определил „ един доста прочут политолог “. Борисов означи още, че макар че по места ГЕРБ и Съюз на демократичните сили не са стигнали до консенсус за общо явяване на локалните избори, едно нещо ги сплотява – синята концепция. По думите му, когато става въпрос за битка против комунизма и работа в името на демокрацията няма поле за размисъл, а посоката е ясна. Премиерът е наскърбен от съюза на „ Демократична партия “ и поддръжката им към Мая Манолова на балотажа в София и счита, че те към този момент не могат да се нарекат десница. Борисов дефинира членовете на Демократична България като някогашните деца и внуци на алената номенклатура.
Според водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов картата на България е синя, а Българска социалистическа партия не е опция и това е доста очевидно след локалните избори. По думите му, макар че до неотдавна Съюз на демократичните сили и „ Демократична България “ не са имали огромни идеологически разлики, това към този момент се е трансформирало. Причината за това – същата, заради която и Борисов стопира да ги назовава „ десница “, а точно поддръжката им за Мая Манолова на балотажа на 3 ноември.
Изявление по време на работната среща направи и президентът на Република България в интервала 2009 – 2011 година Росен Плевнелиев . Той също се обърна към „ Демократична България “, като уточни че като дясномислещ човек изпитва оскърбление от поддръжката им за Мая Манолова. Той препотвърди позицията си за предпочитание за обединени вдясно, само че и акцентира, че ГЕРБ няма никаква виновност това до момента да не се е случило. Плевнелиев разяснява и обвиняванията, които пристигнаха от страна на Българска социалистическа партия и Мая Манолова за изборни операции, като уточни, че тъкмо хората, които са употребявали тези нападки са същите, които са взели участие в най-голямата предизборна операция, осъществена в по-новата политическа история на България – точно Костинбродската спекулация, разиграла се на локалните избори през 2015 година Той дефинира като безочливост Мая Манолова, президентът Румен Радев и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да приказват за честни избори, когато не са дали своята оценка и мълчат по въпроса какво се е случило в Костинброд.
По думите на Плевнелиев президентът Румен Радев от три години насам громи Народното събрание и държавното управление всекидневно, само че и до през днешния ден не е излязъл с решение или концепция за решаването на казуса с корупцията. По други околоизборни нападки – за тирания и едноличен режим на Политическа партия ГЕРБ Плевнелиев уточни, че точно тези, които упрекват в това са същите, които мълчат и към момента не дават оценка за същинския тоталитарен режим в България в продължение на 45 години във времената на комунизма. „ Г-жа Нинова открива и през днешния ден монументи на Тодор Живков пред целия български народ “, добави още Плевнелиев.
С резюме на резултатите на Политическа партия ГЕРБ след изборите излезе ръководителят на Националния избирателен щаб и регионален координатор на партията в София Цветомир Паунов . Гласовете за ГЕРБ са общо 803 899. В съпоставяне с предишните избори ГЕРБ усилва общинските си съветници с 80 и сега на територията на цялата страна има общо 1807. По думите на Паунов кметовете на ГЕРБ още веднъж са потвърдили, че са най-хубавите и това потвърждава статистиката - увеличеният им брой с 10, от 130 през 2015 година на 140 в този момент. Паунов означи още, че ГЕРБ е първа политическа мощ и резервира мястото си отпред и в общинските препоръки, а съперниците им от Българска социалистическа партия са едвам на трета позиция в класацията.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР