София ще въведе противоепидемичните мерки от Етап 3 на плана

...
София ще въведе противоепидемичните мерки от Етап 3 на плана
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Затягат COVID мерките в София, ограничения ще има и за други градове


София ще вкара противоепидемичните ограничения от Етап 3 на проекта за ръководство на пандемията. Това съобщи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев след съвещание на пандемичния комитет, представен от Българска национална телевизия. Предстои решение на Националния щаб, в което в детайли ще бъдат написани новите ограничения. Предвижда се въвеждането на ротационно образование на по-големите възпитаници. Децата от първи до четвърти клас ще продължат да се образоват присъствено.

През идната седмица, която е последна преди междусрочната почивка, в учебно заведение най-вероятно ще останат учениците от 7-и,10-и и 12-и клас, а тези от 5-и, 6-и, 8-и, 9-и и 11-и клас ще се образоват отдалечено, сподели Кунчев.

Ще бъдат наложени ограничавания и в заведенията и заведенията за хранене в София – работно време до 22 часа и прилагане до 50% от потенциала в обектите.



Мерките ще бъдат прецизирани в решението на Националния щаб, който ще заседава на следващия ден. Според Ангел Кунчев те ще влязат в действие няколко дни откакто бъдат оповестени публично.

Подобни нови ограничавания се чака да бъдат въведени и в другите области с фрапантно покачване на заболеваемостта - Благоевград, Бургас, София-област, Перник, Видин, Стара Загора и Пловдив, сподели Ангел Кунчев.

Конкретните ограничения, които ще бъдат наложени по области, зависят от предложенията на районните здравни инспекции, добави той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР