София ще приеме финалния турнир за престижното отличие като домакин

...
София ще приеме финалния турнир за престижното отличие като домакин
Коментари Харесай

София приема турнира за Купата на България по волейбол

София ще одобри финалния шампионат за влиятелното отличие като хазаин ще бъде носителят на Money+ Волейболна Суперкупа Бургас 2023 - Левски.

Турнирът ще се състои от 19 до 21 януари в зала “Левски София ” (Garitage Park) като осемте най-хубави тима от първия полусезон в Ефбет Супер Волей 23/24 ще се изправят един против различен.

Двойките четвъртфиналисти ще станат ясни след изиграването на всички дуели от 11 кръг в мъжкия ни хайлайф. Пълната стратегия на шампионата ще бъде споделена в допълнение.

В зала “Левски София ” ще се изиграе и финалният дуел за Money + Купа България - Висша Лига, като финалистите ще бъдат избрани след изиграването на полуфиналните срещи.

Организаторите от ВК Левски София и Национална волейболна лига дават обещание запаметяващо се шоу, приканвайки почитателите на качествения волейбол да не пропущат опцията да се насладят на волейболния театър.

“От много години Купата на България не се е провеждала в София и при започване на 2024-та ще зарадваме столичните почитатели с волейбол от най-високо равнище. Както и предходната година, чакам дуелите да са много оспорвани. Показателен за равностойните сили на отборите е фактът, че носителят на Купата от предишното й издание, носителят на Суперкупата от тази година, първенецът от миналия сезон и лидерът във краткотрайното класиране на Eфбет Супер Волей са четири разнообразни тима с огромен вкус за следващ трофей във витрината си. Домакин на шампионата ще е Левски, чиито волейболисти ще се постараят да завоюват втория си трофей за сезона, този път пред своите почитатели.По традиция още веднъж ще има Супер Неделя с два финала, когато ще организираме и решаващия дуел за Купата на България във Висшата лига. Притеснявам се единствено залата да не се окаже тясна и да има почитатели, които няма да съумеят да си вземат билет в точния момент ”, съобщи Атанас Върбанов, който е маркетинг шеф НВЛ.

“Волейболен клуб “Левски София ” ще има удоволствието и отговорността да бъде хазаин на шампионата за Купата на България. Ще се радваме да посрещнем кандидатите в нашата зала и да предоставим най-хубавите условия за тимовете, а и за почитателите в София, които от дълго време чакат този шампионат да бъде в столицата. Като притежател на Суперкупата нашият тим ще бъде още по-мотивиран да завоюва и това отличие в зала “Левски София ”, добави Давид Давидов, който е съпредседател на ВК Левски София.

ВК Хебър Пазарджик е актуалният притежател на Купа България, откакто на финала през януари 2023, състезателите, водени от старши треньор Камило Плачи, победиха Дея Спорт с 3-2. Преди това Пазарджиклии сграбчиха и Купата през 2022, побеждавайки Нефтохимик 2010 Бургас с 3-1.

ЦСКА София пък е тимът, който има най-вече Купи на България във витрината си - 19. Левски ги следват със 17, а 5 имат Нефтохимик 2010 Бургас.

Информация по отношение на продажба на билети ще бъде споделена в допълнение.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР