София ще предприеме действия пред Белград във връзка със задържането

...
София ще предприеме действия пред Белград във връзка със задържането
Коментари Харесай

Сърби арестуваха наш журналист за 3 книги

София ще предприеме дейности пред Белград във връзка със задържането на журналиста Александър Димитров на българо-сръбската граница, оповестиха от Министерство на външните работи за БГНЕС.

Повод за позицията им е, че на 9 август повече от пет часа ръководителят на Сдружения „ ГЛАС “ Александър Димитров е бил държан на граничния пункт „ Рибарица-Олтоманци “. Причината е била преместването на 3 книги „ Елегия за краището “ на някогашния общоприет консул в Ниш Едвин Сугарев.

„ Във връзка със случая бяха дадени инструкции на българското посолство в Белград за предприемане на дейности пред Министерството на външните работи на Република Сърбия, за резултатите от които ще осведомяваме в спомагателен порядък “, декларират от Министерство на външните работи в София.

По тяхна информация от генералното консулство на България в Ниш са в контакт с нещатния помощник на Българска телеграфна агенция Александър Димитров от момента на задържането му и след това – допускането му на територията на Сърбия. От Външно знаят и за разпоредената от сръбските митнически управляващи конфискация на книгите, се споделя в позицията.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР