София ще бъде домакин на Европейската купа на рапира за

...
София ще бъде домакин на Европейската купа на рапира за
Коментари Харесай

39 български фехтовачи ще участват в Европейската купа по фехтовка за кадети през уикенда в София

София ще бъде хазаин на Европейската купа на рапира за кадети до 17-годишна възраст.

В събота и неделя близо 200 състезатели от България и от още 27 страни, сред които Япония, Еквадор и Чили, ще вземат присъединяване в конкуренцията в многофунционалната зала на Националната спортна академия „ Васил Левски “.

Рапирата е олимпийска дисциплинираност и извънредно конкурентна, както у нас, по този начин и по целия свят. Страната ни ще бъде показана от 22 девойки и 17 момчета в идната Европейска купа.

Честта на България при девойките ще пазят Виктория Пастърмаджиева, Евангелия Велчева, Дея Велева, Габриела Топалова, Ваяна Делчева, Силвия Дакова, Неда Пандева, Христина Петева, Лилия Николова, Мирослава Найденова, Ива Бончева, Божидара Бончева, Клавдия Заимова, Калина Иванова, Дарина Панчева, Емилия Маринова, Калина Иванова, Божена Лившиц, Кристияна Дормаджиян, София Тодорова, Елеонора Тодорова и Елица Николова.

При момчетата съставът ни е: Данаил Полишев, Теодор Тодоров, Атанас Гюров, Димитър Панайотов, Велислав Великов, Росен Великов, Матин Терзиев, Диан Николов, Ивелин Христов, Чавдар Бажлеков, Пресиян Бончев, Иван Великов, Георги Младенов, Александър Татарски и Николай Бакалов.

За първи път у нас се организира Европейска купа на рапира в тази възрастова група, като уредниците са се погрижили семейството ни да бъде на доста високо равнище.

„ Много сме щастливи, че в София идват най-хубавите кадети от Европа и ще премерят сили със своите връстници от България. Също по този начин и участници от далечните Чили, Япония и Еквадор. Нивото е доста високо и състезателите са в такава възраст, че доста скоро ще ги забележим на интернационалните шампионати и шампионати при мъжете и дамите. Искам най-сърдечно да благодаря на нашите домакини от Национална спортна академия „ Васил Левски “, Българската федерация фехтовка и Европейската конфедереция по фехтовка. Приканвам и феновете да дойдат в залата на НСА в събота и неделя, с цел да следят събитията онлайн. Входът е свободен “, сподели мениджърът към БФФ Камелия Александрова.

Най-големите ни очаквания за оценки от идната Европейска купа са свързани с Виктория Пастърмаджиева и Данаил Полишев, които имат сериозен опит и призови класирания на интернационалните шампионати през сезона.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР