София се включва в европейската кампания срещу разхищаването на храна.

...
София се включва в европейската кампания срещу разхищаването на храна.
Коментари Харесай

София се включи в европейска кампания срещу разхищението на храна


София се включва в европейската акция против разхищаването на храна. Идеята е на кмета на Лондон Садик Хан. Начало на самодейността у нас даде столичният кмет Йорданка Фандъкова, която реши да почерпи гостите за рождения си ден с бракувана храна. Тематично празникът беше маркиран в завода за преправяне на боклуци край София, съобщи Нова телевизия.

Нестандартната концепция цели да покаже, че вместо да се изхвърлят на боклука, продуктите с неприятен търговски тип могат да послужат за приготвянето на изискани и вкусни блюда. А вместо букети, столичният кмет помоли гостите си да донесат фиданки, които да се засадят към завода за боклуци.

„ Моят персонален празник беше единствено дребен мотив да стартираме един значим план за всички хора - а точно - плана, който е по самодейност на кмета на Лондон Садик Хан, с включването на доста европейски градове и София - за това да бъдем по-отговорни към храната, към количествата храна, с цел да не се позволява да се изхвърлят огромни количества храна. Готвачите ще покажат по какъв начин със избавена храна могат да се подготвят ястия - доста български фамилии го вършат, само че ние желаеме да покажем, че това е допустимо и на сходни събития да се случва ”, разяснява столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР