„София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в

...
„София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в
Коментари Харесай

Руското посолство с гневна реакция заради площад Героите на Украйна

„ София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в Киев “ – по този начин отговори съветското посолство в София във връзка именуването на алеята пред постройката им на „ Героите на Украйна “, а площад наоколо – „ Борис Немцов “.

Решението беше взето през днешния ден след двучасово разискване в Столичния общински съвет.

„ Предизвиква неразбиране пламенността на редица деятели да предизвикват преименуване на улици в градовете на България, където се намират съветските представителства. Горещо поддържаме самодейността на софийската администрация при положение, в случай че обсъжданото ново наименование е респект към паметта на героите на Съветския съюз “, показват от Руското посолството в седмичния си преглед в обществените мрежи.

„ Руската страна има цялостно морално право да изрази съдбоносен митинг във връзка със устрема на публична София да се солидаризира с нацисткия режим в Киев “, показват още от представителството.

За журналиста Найо Тицин, който още преди две седмици внесе искане за преименуване на улици в столицата в поддръжка на Украйна, измененията са извънредно нужни. „ Най-естественото нещо, което може да бъде направено в този миг, когато всички би трябвало да заявим своята позиция – човешка за експанзията в Украйна и да дадем знак на поддръжка на този измъчен народ “, сподели той.

С болшинство се одобри и предлагането украинското знаме да бъде сложено на фасадата на Столичната община.

„ Днес е моментът, в който всеки един от нас би трябвало да изрази своята позиция – това е антифашистка позиция, тъй като това, което виждаме в Мариупол, Буча, ще се види и в други градове, когато изоставен руснаците “, съобщи Малина Едрева от ГЕРБ.

Преди съвещанието пред постройката на общината се организира и митинг, проведен от партия МИР с общински съветници от Българска социалистическа партия, които се оповестиха срещу предложенията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР