София се нарежда на 167 място от общо 345 града

...
София се нарежда на 167 място от общо 345 града
Коментари Харесай

София на 167-мо място по сигурност от общо 345 града

София се подрежда на 167 място от общо 345 града по света във връзка с сигурността, демонстрира класацията на интернет уеб страницата " Numbeo ", представен от БГНЕС. Българската столица е с показател на престъпността от близо 45 %. Според класацията най-сигурният град в света е Абу Даби.

В столицата на ОАЕ показателят на престъпност е 12%, като на второ място се подрежда столицата на Катар Доха. В първата десетка са още Базел, Сингапур, Квебек, Осака, Токио и Берлин. София е на 167 позиция от общо 345 града. В класацията директно до нашата столица са такива градове като Милано, Гьотеборг, Нови Сад, Скопие, Москва.

Според направеното изследване вероятността да бъдеш ограбен на улицата, да бъдеш нападнат или афектиран поради етническата си принадлежност или тъй като си чужденец е прекомерно дребна. Според всеобщото мнение на интервюираните можеш умерено да се разхождаш по улиците когато и да е на денонощието, без да се притесняваш за сигурността си.

Данните обаче демонстрират, че въпреки равнището на престъпността да е определяно като умерено, над 50 % от хората се притесняват от вандалски прояви, обири с щурм в домовете си или разтрошаване на колите им, с цел да бъдат взети оставени в тях движимости. Според направеното изследване жителите на София не се тормозят изключително от въоръжени грабежи и набези, само че близо 87 % от интервюираните са мощно обезпокоени от корупцията и вземането на подкупи във всички равнища на администрацията и властта.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР