София се готви да посрещне за девети път Балканския международен

...
София се готви да посрещне за девети път Балканския международен
Коментари Харесай

София отново става столица на Балканския международен винен фестивал

София се готви да посрещне за девети път Балканския интернационален винен фестивал, който тази година ще се организира сред 17 и 19 септември. За втора поредна година в откритото пространство пред НДК ще се издигне виненото градче, където софиянци и посетители на столицата ще могат да опитат най-впечатляващите балкански винени сортове. За първи път в сърцето на фестивалната площадка ще се извисява и Златна шатра, където посетителите ще открият наградените виновност от конкурсната част, планувана за 9 - 11 септември в Белград.

 

Пищното тридневно събитие ще се организира напълно навън, осигурявайки развлечение в удобна и безвредна среда. Председателят на журито на състезанието - световноизвестният Master of Wine Константинос Лазаракис - ще поздрави гостите на събитието с авансово записано видео.

На 17 септември от 20:00 часа уредниците на The Balkans International Wine Competition and Festival (BIWCF) ще разгласят призьорите по категории, както и носителите на гранд трофея за най-хубаво вино на Балканите и най-хубава маза в района на първокласно събитие в клуб “Перото ” в София. То ще бъде предшествано от арт събитие – изобразяване на бъчви от възпитаници от Националното учебно заведение за изящни изкуства “Илия Петров ” и именити български художници под мотото “Вяра, вяра, обич за Балканите ”, което ще е в унисон с празника на София.

 

Още един специфичен акцент тази година са националните павилиони във виненото градче с производители от разнообразни балкански страни, които ще показват селекция от своите най-екзотични и качествени виновност. Разбира се, виното не се предлага на гладен корем, ето за какво посетителите на фестивала ще могат да дегустират и деликатесна храна, наблягайки аромата на дегустираното вино.

“Подготовка на фестивала тече трескаво и целият екип работи по това деветото издание на The Balkans International Wine Competition and Festival да бъде незабравимо. Не се отказахме в най-трудната част на годината, в този момент сме още по-амбицирани да дадем всичко от себе си в името на това да предложим дълго жадувано събитие на софиянци и посетители на града от висок сан. Фестивалът и състезанието оказват скъпа поддръжка на винения отрасъл, който претърпя съществени загуби в актуалната сложна година, само че към момента има с какво да ни изненадва и радва! ”, споделя Галя Нифору, шеф на BIWCF.

Конкурсната част на BIWCF ще се организира на 9 - 11 септември в сръбската столица Белград. Регистрираните мазета участници са с рекорден брой и са съвсем четири пъти повече от първото издание на състезанието през 2012 година - цели 230. Белград ще бъде хазаин и на мастастър класовете, водени от потвърдени експерти във винения отрасъл, както и на оповестяването на премиите Best of Show, раздавани на отличилите се мазета от всяка страна. Списание " Мениджър " и новинарският уебсайт " Мениджър Нюз " са измежду медийните сътрудници на събитието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР