София. Съветът по съдебна реформа отбеляза големия напредък и сближаването

...
София. Съветът по съдебна реформа отбеляза големия напредък и сближаването
Коментари Харесай

Съветът по съдебна реформа обсъди актуализирания вариант на проектозакона за детско правосъдие

София. Съветът по правосъдна промяна означи огромния прогрес и доближаването на позициите сред ведомствата, реализиран от екипа на министъра на правораздаването Цецка Цачева, в разисквания през днешния ден обновен вид на законопроекта за детско правораздаване. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . По време на днешното няколкочасово съвещание на Съвета в Министерството на правораздаването бе взето решение членовете му да предложат до 15 януари 2018 година усъвършенствания на някои от оставащите, като дискусионни текстове на плана на Закон за отклонение от наказателно произвеждане и налагане на възпитателни ограничения на малолетни лица.
Съветът реши още правосъдното ведомство да изготви и предварителна оценка на въздействието на законопроекта.
„ Очаквам градивни оферти, с които да се усъвършенства планът, тъй че той да бъде импортиран в Министерски съвет и след това признат от Народното събрание “, сподели министър Цачева.
Участниците в Съвета разискаха и препоръчаните от Министерството на правораздаването промени в Закона за правосъдната власт (ЗСВ), като се задължиха в къси периоди да изпратят до министерство писмените си мнения по предлаганите промени, както и съответни обосновани оферти за промени в текстовете. В тази връзка се посочи, че започва процедура по публични съвещания и в тази процедура мнения могат да изразят всички заинтригувани страни.
Съветът одобри и отчета за осъществяването на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система и Пътната карта към нея към 30 ноември 2017 година както и план на доклад за осъществяването на Плана за деяние за 2017 година за осъществяването на рекомендациите от отчета на Европейска комисия по Механизма за съдействие и оценка (МСО) от 25 януари 2017 година (към 30 ноември 2017 г.), които бяха показани от зам.-министър Десислава Ахладова. Участниците се сплотиха към мнението, че има прогрес и по двата отчета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР