София. Със заявление от 20 юни 2017г. народният представител от

...
София. Със заявление от 20 юни 2017г. народният представител от
Коментари Харесай

Народният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев се е отказал от имунитета си

София. Със заявление от 20 юни 2017г. националният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев е уведомил ръководителят на Народното събрание, че дава единодушие за възбуждане на наказателно гонене против него, по отношение на постъпилото искане от основния прокурор за снемането на имунитета му, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ”.
Агенция „ Фокус ” напомня, че на 20 юни 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Димитър Гамишев. Искането е по отношение на наказателно произвеждане, формирано по импортиран на 22 юни 2016 година от Окръжна прокуратура Благоевград обвинителен акт против него в Окръжен съд – Благоевград. Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27 ноември 2014 година в с. Копривлен, Благоевградска област, със личното си моторно транспортно, със скорост от към 68 км/час в сектора на пътя на излизане от с. Копривлен в посока към с. Парил, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата по отношение на ограничаването на скоростта, в резултат на което по несъобразителност е блъснал пресичащия пътното платно пешеходец. След избирането му за депутат съдът е прекратил наказателното произвеждане и го е изпратил на Софийски градски съд, защото се касае за закононарушение от общ темперамент, осъществено от лице с имунитет.
От своя страна от ГЕРБ разпространиха позиция, в която се показва, че Димитър Гамишев самичък се отхвърля от имунитета си.
Иван ЛАЗАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР