София Сапега - приятелката на беларуския опозиционер Роман Протасевич, беше

...
София Сапега - приятелката на беларуския опозиционер Роман Протасевич, беше
Коментари Харесай

Проф. Сергей Игнатов: Приятелката на Протасевич е моя студентка, не е политизирана

София Сапега - приятелката на беларуския опозиционер Роман Протасевич, беше арестувана дружно с него при отклоняването на самолетния им полет в Минск. Младата жена е една от студентките на българския проф. Сергей Игнатов, който е ректор на Европейския университет за филантропични науки във Вилнюс.

След като разбрахме за задържането на София, ние незабавно подготвихме писма и се свързахме с представители на Руската федерация във Вилнюс, Москва и Минск. Много е значимо реакцията да бъде моментална, когато имаме потребност от консулска отбрана, изясни в утринния блок " Денят стартира " проф. Игнатов.

София Сапега учи Право на европейския съюз - това е магистърска стратегия и в този момент очакваше отбрана на магистърската си теза, за жалост тя няма да може да я отбрани. Тезата й е по проблеми на фамилното право, няма никаква политизация, безапелационен е проф. Игнатов.

Тя има под паника офанзиви, среща се в каменна клетка и има единствено една стаичка за среща с юрист, изясни Игнатов. Чака се дълго, процесът може да продължи повече от година, добави той.

София не е първия случай, имам над 50 випускници и студенти, които са приети за политически пандизчии и ги чака присъда от 12 години по тази причина, че са взели участие в митингите против властта в Беларус, добави Игнатов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР