София. Само БСП и ДПС подкрепят вота на недоверие към

...
София. Само БСП и ДПС подкрепят вота на недоверие към
Коментари Харесай

Само ДПС ще подкрепи готвения от БСП за България вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“

София. Само Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи поддържат вота на съмнение към кабинета " Борисов 3 ". Това стана ясно след срещата сред Българска социалистическа партия и „ Воля “ в Народното събрание, след която заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев разгласи, че от „ Воля “ няма да дадат своята поддръжка за подготвяната парламентарна самодейност. „ „ Воля “ няма да поддържат вота съмнение към кабинета, поддържаха бюджетите на НЗОК и ДОО - Цветан Цветанов добре се оправя ", съобщи пред публицисти Бойчев. По думите от парламентарна група на " Воля " схващат, че тематиката е значима за българското общество, само че смятат, че един избор за съмнение няма да помогне за решение на казуса с корупцията в България. " ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ продължава да търси поддръжка. Ще търсим поддръжка за всички български жители за тази наша самодейност за свалянето на държавното управление на ГЕРБ и Борисов от власт “, акцентира още Бойчев. Попитан дали вотът на съмнение става жертван, Бойчев отговори, че той има значима цел, тъй като дефинира ясно в българския парламент кой поддържа държавното управление на Борисов и кой е опозицията. Според Бойчев това се вижда от всички български жители. По думите му вотът на съмнение по тематиката „ Борба с корупцията “ слага една разграничителна линия кой желае същинска смяна, кой желае промяна на модела на ръководство на страната и кой е за опазване на това статуквото.
От своя страна водачът на „ Воля “ Веселин Марешки съобщи, че от групата му ще гласоподават с „ въздържали се “ на вота на съмнение към държавното управление. Според Марешки не е обикновено точно в този момент, преди коледните празници и преди председателството на Съвета на Европейски Съюз, да се употребява този парламентарен механизъм.
Агенция „ Фокус “: напомня: На третата сесия на 49 -ия Конгрес на Българска социалистическа партия делегатите взеха решение да изискат избор на съмнение на кабинета „ Борисов “ 3 по тематика, разкриваща най-ясно корупцията във властта. „ За “ декларацията гласоподаваха 381 делегати, „ срещу “-0, и „ въздържали се “ – 6, с което решението бе признато. Предложението за избор на съмнение към Конгреса беше направено от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при започване на съвещанието. Според нея точно това е стъпката към свалянето на ГЕРБ от власт и предварителни парламентарни избори. Почти седмица по-късно, на 3 ноември, се организира съвещание на Централния съвета на Движение за права и свободи, на което бе взето решение за водене на политика по ремонт на обединението с националистическите партии. Вчера се организира среща сред Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, след която стана ясно, че вотът на съмнение към кабинета „ Борисов “ 3 ще бъде след окончателното приемане на държавния бюджет, като следва двете политически сили да се схванат за окончателната тематика на вота и за претекстовете към него.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР