София. С Общия регламент за личните данни се изменят и

...
София. С Общия регламент за личните данни се изменят и
Коментари Харесай

Еврокомисарят Мария Габриел: С Общия регламент за личните данни се изменят и актуализират правилата за защитата им в ЕС, Европа се подготвя за цифровата ера

София. С Общия правилник за персоналните данни се променят и актуализират разпоредбите за отбраната им в Европейски Съюз, с което Европа се приготвя за цифровата епоха. Това сподели еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел, която направи видео послание по време на експертна конференция във връзка влизането в действие на Общия правилник за отбрана на персоналните данни - General Data Protection Regulation (GDPR), съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. „ Какво е значимо да отбележим през днешния ден? Важно е да насърчим дребните и междинните предприятия, както и другите компании да бъдат готови за смяната, която новия европейски Общ правилник ще вкара след по-малко от четири месеца ", уточни Мария Габриел. Според нея регламентът за персоналните данни съставлява солидна рамка за създаване на доверие в цифровата среда. „ Те поставят изискванията на бъдещата конкурентоспособност на европейските сдружения “, разяснява още Габриел.
Според нея общият правилник не води до революционна смяна, а се продължава отбраната на данните, развивана в продължение на 20 години. „ Европейската комисия работи в тясно съдействие с страните членки. Също по този начин оказваме поддръжка на работата на органите за отбрана на данните, които играят основна роля за гарантиране на хармонизираното пояснение. Работната група, сплотяваща всички национални органи за отбрана на данните към този момент е издала насоки в помощ на предприятията по отношение на новото законодателство “, добави тя. Мария Габриел съобщи, че с предлагането се отстраняват припокриванията и се обезпечава координация във връзка с санкциите, способените органи. " Сега чакаме Съвета на министрите да изготви предлагането. Надявам се по време на Българското председателство да придвижим въпроса напред ", заключи Мария Габриел.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР