София. С активната намеса на народните представители от НФСБ бяха

...
София. С активната намеса на народните представители от НФСБ бяха
Коментари Харесай

С активната намеса на НФСБ спряха фалшивите договори за наем на земеделска земя

София. С дейната интервенция на народните представители от НФСБ бяха направени промени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи, които сложиха завършек на порочната процедура за подписване на контракти за наем на земеделска земя от несобственици. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия НФСБ . Проблемът породи изключително остро в Северозападна България и след голям брой срещи с жители депутатите от НФСБ настояха за измененията.
„ С признатия през днешния ден закон отнехме опцията на несобственици на аграрни земи да подписват контракти за заем на земеделска земя. Договорите би трябвало да бъдат доказани в общинските служби с писмена декларация от притежателя. Ако това не стане до 1 месец от влизането на закона в действие – договорите ще бъдат развалени “. Това съобщи националният представител от НФСБ и зам.-председател на земеделската комисия Йордан Апостолов.
„ Приехме промени, с които таксата за регистриране на контракт за наем е 10 лева Това е значимо за хората, тъй като представители на организации по вписвания имаха безумни планове цената да се дефинира съразмерно въз основа на данъчната оценка “, сподели още Йордан Апостолов.
Също по този начин, съгласно новия закон при дадени към този момент компетенции за право на ръководство на аграрни земи – пълномощията би трябвало да бъдат препотвърдени от притежателя. “Предложението беше направено публицистично, в планарна зала откакто бяхме сезирани от група притежатели в късния следобяд на деня, преди приемането на закона. Ако не бяхме създали тези промени, щяхме да сложим тази група от притежатели, дали безсрочни компетенции в предходни години, в неравностойно състояние “, уточни Йордан Апостолов.
Според народния представител от НФСБ с признатия закон се реализира и една правдивост с връщането на конете като пасищни животни. Но, с цел да получават дотация и с цел да могат да вземат участие в схемите за подкрепяне и систематизиране на мери и пасища, притежателите би трябвало да бъдат регистрирани в Българската организация по сигурност на храните и да имат регистрирани животновъдни обекти по член 137.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР