София. Румен Петков е информирал Негово Светейшество патриарх Неофит относно

...
София. Румен Петков е информирал Негово Светейшество патриарх Неофит относно
Коментари Харесай

Лидерът на АБВ Румен Петков е информирал патриарх Неофит за подготовката на честванията в Русия, посветени на 800-годишнината от рождението на Св. Александър Невски

София. Румен Петков е уведомил Негово Светейшество патриарх Неофит по отношение на подготовката на честванията в Русия, отдадени на 800-годишнината от рождението на Св. Александър Невски, които ще се състоят през 2021 година. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . По организацията на събитието е образуван специфичен Граждански комитет под председателството на министъра на културата на Руската федерация Владимир Медински и съпредседателството на съветския патриарх Кирил. На диалога сред Петков и българският патриарх е участвал и свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод на БПЦ. Обсъдена е била и тематиката с опциите за осъществяването на реставрационна активност на постройката на храм-паметник „ Свети Александър Невски “ в София.
Румен Петков е подарил на патриарх Неофит образец от рядкото и скъпото издание на книгата „ Държавникът, дипломатът и войнът Александър Невски “, отдадено на живота на светеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР