София. Реконструкцията на бул. Княз Ал. Дондуков“ ще приключи до

...
София. Реконструкцията на бул. Княз Ал. Дондуков“ ще приключи до
Коментари Харесай

Реконструкцията на столичния булевард „Княз Ал. Дондуков“ ще приключи до края на месец октомври

София. Реконструкцията на бул. „ Княз Ал. Дондуков “ ще завърши до края на месец октомври. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира осъществяването на сектора. Пред публицисти тя изясни, че точно това е най-тежкият обект от строителната стратегия на столицата през тази година. По думите ѝ обаче обектът се извършва в график – работи се с удължено работно време, с цел да може до края на октомври да бъде напълно подготвен. Фандъкова изясни, че чака доникъде на септември първият стадий (участъкът от Министерски съвет до ул. „ Г.С. Раковски ”) да бъде подготвен и да се пусне напълно придвижването, след което да се спре трафикът в сектора от ул. „ Г.С. Раковски ” до бул. „ Васил Левски ”. Според нея, с цел да бъде осъществено качествено реновирането на сектора по булеварда е било взето решение да бъде положена циментова стабилизация под паважната настилка, от горната страна пясъчна основа и тогава към този момент да бъдат подредени паветата.
Фандъкова посочи, че е пуснато придвижването по ул. „ Кракра ”, само че екипи на „ Софийска вода ” работят в сектора от ул. „ Кракра ” до бул. „ Васил Левски ”. По думите ѝ придвижването на трамваите ще е напълно спряно след средата на август, с цел да може да се реконструират и трамвайните линии. Тя уточни, че все още се работи, макар доста високите температури.
Йорданка Фандъкова разяснява и проблема към настояванията на притежателите на магазини по ул. „ Шандор Петьофи “ да заплащат за синя и зелена зона колкото живущите в региона – под 300 лева на месец. Тя изясни, че задачата на зелената и синята зона е облекчение на придвижването в центъра на града, а не да има повече екипи на Центъра на градска подвижност (ЦГМ). По думите ѝ непрекъснато има претенции за промени, като Общинският съвет е способен да преглежда всяко едно предложение и да взема решение. Тя добави, че би трябвало да се направи всичко допустимо и всички да демонстрират схващане, с цел да има оптимално стесняване на придвижването в центъра, поради желанието на мнозина за по-чист въздух и понижаване на трафика. Кметът на София посочи, че точно по тази причина влагат в градския превоз, в неговото качество и в това време подреждат посредством синята и зелена зона паркирането в изключително натоварените региони, с цел да реализиран поставената цел – живот в една по-добра градска среда.
Столичният градоначалник обърна внимание и на митингите на жителите на село Владая и кв. " Княжево " с искане за обезпечаване на превоза и пътната сигурност. Фандъкова увери, че всички съответни претенции се преглеждат и ще продължат да ги преглеждат. По думите ѝ тези, по които ще се реализира схващане и специалистите са съгласни – ще бъдат направени. Тя изясни, че в понеделник сутринта е разговаряла с ръководителя на комисията по превоз към СОС Екатерина Йорданова, като е станало ясно, че ще се проведат срещи с протестиращите. По думите ѝ настояванията на жителите на Владая са разнообразни от тези на " Княжево ", като част от тях към този момент са изпълнени. Тя посочи, че е била възобновена линия №58, която обслужва единствено Владая, като също така са сменени рейсовете с по-нови. Фандъкова увери, че разписанието им е направено според техните претенции.
От думите ѝ стана ясно още, че е упълномощила да се беседва с регионалния шеф и да се разгласи нова процедура за обезпечаване на маршрутка, защото на последния конкурс не се е явил никой и в този момент има опция за оповестяване на концесия за такава линия. Фандъкова акцентира, че вложенията, които вършат във Владая, са доста огромни – ремонтирана е детска градина, санирано е учебно заведение, издигната е черква. По думите ѝ грижата към Владая не е серпантина.
По отношение на митингите в кв. " Княжево ", Фандъкова разяснява, че следва среща с кмета на регион „ Витоша ”, на която ще чуят и техните претенции. Тя уточни, че кварталът се обслужва с трамвай, който е с най-честия период, на който следва цялостна реорганизация на трамвайната линия.
Инна ПЕЙЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР