София. Регионалното сътрудничество е единственият път към просперитета за всички

...
София. Регионалното сътрудничество е единственият път към просперитета за всички
Коментари Харесай

Зам.-министър Валентин Йовев: Регионалното сътрудничество е единственият път към просперитета за всички на Балканите

София. Регионалното съдействие е единственият път към просперитета за всички на Балканите. Задължително е то да се обвърже с построяването на транспортните информационни връзки сред нашите страни, интегрирани в една добре развита инфраструктура. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев по време на Балкански Инженерен Форум на тематика „ Регионално съдействие за устойчива и консолидирана европейска вероятност на инженерните организации на Западните Балкани “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие . Събитието, проведено от Европейския Съвет на строителните инженери, се организира в столицата и е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Форумът се организира под патронажа на Министерството на районното развиване и благоустройството и в него участваха инженери от всички страни в района.
„ Страната ни е фокусирала напъните си в региона на пътната инфраструктура към реализацията на своя територия на сектори от няколко огромни трансгранични плана като европейските коридори номер 4, 8 и 10 “, акцентира в изявлението си заместник-министърът и добави, че точно тези планове ще имат висока добавена стойност и ще допринесат за икономическия разцвет на района.
„ Осъществяването им ще бъде и най-сигурната инвестиция в бъдещето и стабилността на Балканите “, сподели още Йовев. „ Целта ни е да превърнем района в привлекателно място за живеене и икономическа активност, а това изисква от нас да сме градивни, амбициозни и обединени “, добави заместник-регионалният министър. По думите му единствено взаимната работа по споделените цели е гаранция, че девизът на Българското председателство " Съединението прави силата " ще се претвори в действителност и положителните хрумвания за Балканите ще станат факт.
В изявлението си на форума инженер Йовев акцентира и ролята на строителните инженери в този развой, „ тъй като е потвърдено, че там, където се гради, има мир и разцвет – а точно това желаеме всички ние тук. “
„ Строителните инженери са хора, които знаят по какъв начин да си слагат високи цели и да извършват сполучливо планове. Именно по тази причина съм уверен, че днешният Балкански инженерен конгрес ще даде съответен принос за задълбочаване на районното съдействие “, заключи Йовев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР