София. Редица нарушения са установени при серия от проверки на

...
София. Редица нарушения са установени при серия от проверки на
Коментари Харесай

Редица нарушения са установени при серия от проверки на инспекторите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в страната

София. Редица нарушавания са открити при серия от инспекции на инспекторите на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) в страната. Това оповестиха от пресцентъра на организацията . Служители от отдел „ Рибарство и надзор “ (РК) Черно мореса направили инспекции на бент. Цонево и Поморийското солено езеро. При инспекцията на Поморийското езеро инспекторите откриват, че в канала, свързващ езерото с Черно море, има подложен бракониерски апарат (винтер) с дължина 3 метра и ширина 2 метра, с размер на окото 6 мм. Уредът е изваден от водата и конфискуван с констативен протокол против незнаен причинител. Не е открито съществуване на риба в уреда.
Планирана инспекция на бент. Цонево са осъществили инспекторите от Варна. Те са установили съществуването на 6 бракониерски мрежи с обща дължина към 360 метра. Мрежите са извадени и конфискувани и още веднъж е формиран протокол против незнаен причинител. Уловът от мрежите на риба от типа „ платика " - към 60 кг е дарен на Зоологическата градина във Варна.
Инспектори от офис Хасково взаимно с ЦРОО Хасково са направили масирана инспекция на бент. Тракиец. От водите на язовира бяха извадени, конфискувани и унищожени на място 5 хрилни мрежи с обща дължина 400 м, сложени от незнаен причинител. Уловената риба - 30 броя каракуда, 1 шаран, 5 броя морунаш и 3 броя бяла риба, е освободена и върната назад във водата Съставен е протокол против незнаен причинител.
По-късно в същия ден по сигнал на фен рибар от водите на бент. Любеново, с. Любеново, общ. Хасково са извадени, конфискувани и унищожени на място 3 броя хрилни мрежи с обща дължина 24 0м. Уловената риба в тях - 3 броя толстолоб, 6 броя шаран и 10 броя каракуда, е освободена и върната назад във водата. Съставен е протокол против незнаен причинител
В рамките на няколко дни инспектори на звено РК Велико Търново са направили инспекции по р. Дунав и вътрешните водоеми в региона, установени са нарушавания по Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА) и са формирани актове. Двама извършители са правили любителски лов на риба без билет, един е правил икономически лов на риба без позволение, а различен от нарушителите е заловен да лови риба с малоразмерен мрежест апарат вид " парашут ". На всички тях са формирани протоколи.
От водите на р. Дунав са извадени 12 лави кърмаци за лов на риба на есетрови риби. Това е станало при следено тралене р. к. 541 на носа на о-в Вардим.
От началото на актуалната година инспекторите на ИАРА от Велико Търново са извадили от р. Дунав общо 42 бр. лави кърмаци. От организацията напомнят, че риболовът на есетрови риби във водите на р. Дунав е неразрешен и всеки извършител ще бъде глобен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР