София. Разрухата на държавата и рязкото обедняване на нацията са

...
София. Разрухата на държавата и рязкото обедняване на нацията са
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: Разрухата на държавата и рязкото обедняване са тревожни сигнали за възраждане на фашизма

София. Разрухата на страната и внезапното обедняване на нацията са тревожни сигнали за възобновление на фашизма. Това сподели заместник-председателят на Градския съвет на БСП-София и депутат от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов на митинга във връзка 9 септември на Братската могила, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
" Днес сме се събрали тук, на Братската могила, с цел да отбележим една паметна дата, която сложи началото на възраждането и модернизирането на свободна България. На 9 септември 1944 година нашата татковина потегли по пътя на обществената и обективна страна. И през днешния ден изрично можем да кажем, че България беше обществена и обективна страна през втората половина на 20-и век ", съобщи той.
" Тук сме през днешния ден, с цел да отбележим 74-тата годишнина от оня незабравим септемврийски ден, в който беше комплициран завършек на фашизма в България. По традиция всяка година се събираме, с цел да отдадем респект на десетките хиляди българи, дали живота си в битката против кафявата чума ", съобщи националният представител от Българска социалистическа партия.
Проданов прикани да не забравяме, че в интервала 1941-1944 година без съд и присъда са хвърлени в затвори и са убити хиляди българи единствено поради това, че се осмеляват да кажат " не " на държавния тероризъм и че желаят независимост за народа.
" Затова ние, от Българска социалистическа партия, не можем по никакъв метод да приемем опитите датата 9 септември да бъде отречена. Не можем нито да приемем, нито да допуснем позорна подигравка с паметта на починалите антифашисти, разрушение на техните монументи и мемориални плочи и опозоряване на братските могили. Нямаме право да допуснем историята да бъде изкривена и на нашите деца да бъде втълпявано, че в България в никакъв случай не е имало фашизъм и затова не е имало и антифашизъм. Нямаме право да позволим това поради паметта на десетките хиляди синове и дъщери на България, починали в битката против фашизма ", акцентира той.
По думите му 9 септември би трябвало да продължи да събира социалистите, с цел да им напомня, че фашизмът като идеология през днешния ден не е единствено неприятен спомен от предишното. " Увлечени във всекидневните борби за превъзходство в Народното събрание, ние, политиците, сякаш не виждаме тревожните сигнали за неговото възобновление - крайната съсипия на страната, внезапното обедняване на нацията, срутва на полезностите, унищожаването на националните идеали, заличаването на паметта ", разяснява Проданов.
Той обърна внимание, че преди 74 години предците на Българска социалистическа партия са оглавили битката против обезценяването на човешкия живот и грубото потъпкване на човешките полезности. Проданов съобщи, че те са потвърдили, че българският народ има сили и воля да се опълчи на фашисткия режим.
" Днес, Българска социалистическа партия в ролята си на правоприемник на Комунистическата партия, е призвана да продължи тази битка с всички сили. Успехът в тази битка обаче зависи от всички нас. Хора, бдете и помнете. Само по този начин ще успеем да предотвратим възраждането на кафявата чума. Дължим го на героите, които заплатиха с живота си нашата независимост през днешния ден. Честит Ден на свободата, другарки и приятели. Честит празник на успеха над фашизма в България ", сподели Проданов.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР