София. Проектът за велоалеите в София погълна много пари –

...
София. Проектът за велоалеите в София погълна много пари –
Коментари Харесай

Емил Кало, АБВ: Проектът за велоалеите в София погълна много пари – колко от тях се ползват за велосипеди и колко за пешеходни алеи

София. Проектът за велоалеите в София погълна доста пари – какъв брой от тях се употребяват за колела и какъв брой за пешеходни алеи. Това сподели на конференция ръководителят на АБВ – София Емил Кало, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ За нас главният кръг проблеми се въртят по територията на Столична община. За страдание, имаме единствено един общински консултант. Нашите благоприятни условия за влияние са лимитирани. Имаме други принадлежности – на гражданското общество. Те са действителни принадлежности за деяние и ние ги прилагаме. Много разчитаме на това факсимиле, наречено „ средство за всеобща връзка “, което е окупирано от две партии. Това е, което излиза пред лицата на феновете, сякаш никой различен не се грижи за България и никой не го интересува за София, с изключение на тези две партии. Софиянци ужасно доста се нервират от плана с велоалеите “, разяснява Кало.
По думите му планът е погълнал голямо количество пари. „ Някой погледнал ли е какъв брой от велоалетите се употребяват от колела и какъв брой са превърнати в пешеходни алеи? Някой направил ли е обикновеното проучване. Рязкото увеличение на алеите нараснало ли се е върху броя закупени колела? Или просто това е един механизъм за „ асимилиране “ на средства? Да не приказваме за всички други негативи във връзка с придвижването в града, които провокираха тези велоалеи “, добави той и посочи, че в случай че не го срещне в медиите в близко време, ще си направи труда да види кривата на повишаване на закупуването на колела.
„ Към казуса с градската среда бих отнесъл и минералните води на София. Няма столица в Европа, която да има 40 разнообразни минерални извора. Няма такава столица, в която този проблем да е толкоз безстопанствен и затлачен “, уточни Кало.
Той добави, че вниманието му се насочва към все по-западащите читалища в София. „ Те съвсем дефинитивно са изгубили своята функционалност на културни средища – мизерно битие в границите на едва употребени библиотеки. Това е картината на софийските читалища “, сподели още Емил Кало.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР