София продължава да тъне в мизерия и мръсотия още при

...
София продължава да тъне в мизерия и мръсотия още при
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Фирмите за почистване бойкотират Терзиев, затова София е осеяна още с дървета

София продължава да тъне в бедност и нечистотия още при първия мандат на Васил Терзиев - новият кмет на столицата. След ветровете и изобилният снеговалеж преди много време, много дървета бяха изпочупени и нещастието стана голяма - скъсани кабели за ток, блокирани пътища и тъй наречените Към днешна дата това продължава, а никой не си прави труда да почисти. Причината - компаниите за разчистване, които са с изтичащи контракти, бойкотират новия кмет Терзиев.

45-годишният софиянец, който завоюва балотажа на изборите против Ваня Григорова, е отказал да възобнови контрактите им, а от своя страна натиска да се вкарат доближени нему компании, които да стартират да се занимават с почистването на столицата.



Да не приказваме, че из софийските тротоари като по знамение няма хора с изпотрошени крака, изключително по мрачно, защото някъде изпочупени шахти и капаци стоят към този момент близо месец без да бъдат отремонтирани.



В същото време в групата " Забелязано в София " във Facebook бяха оповестени занимателни фотоси - по какъв начин жителите на столичния квартал " Овча купел " са се справили с този проблем. Те са събрали големи количества дървета и клони, наредили са ги във формата на клада, а след това са ги украсили, защото се задават коледно-новогодините празници и желаят да им е по-уютно и да не гледат сивотата.





Под фотосите има и забавни мнения. Един от тях е на Жулиета Иванова: " В центъра на София до Министерство на земеделието - същата работа, каквото живущите разчистиха, си стои по тротоара. Тъкмо може да пусне корени и да пораснат нови дървета! "

Еди Пенев добява: " Цяла София е в това състояние ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР