София продължава да расте в класацията на Financial Times за

...
София продължава да расте в класацията на Financial Times за
Коментари Харесай

Financial Times поставя София в топ Европейски градове и региони на бъдещето

София продължава да пораства в класацията на Financial Times за прелест за задгранични вложения FDi Intelligence, оповестиха от кабинета на зам.-кмета по дигитализацията на София - Генчо Керезов.

Столицата още веднъж попада в топ 10 " Европейски градове и райони на бъдещето 2023/24 година " с високи позиции за трета поредна година. Това заяви зам.-кметът по " Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване “ на Столична община Генчо Керезов. Сред огромните европейски градове, в категорията " Разходна успеваемост “ София е класирана на 3-о място в Европа, като преди българската столица се подреждат само грузинската Тбилиси и турската Анкара. В категорията " Стратегия за привличане на директни задгранични вложения “ българската столица е класирана на 7-а позиция и се изкачва с 10 позиции за последните 2 години.

Така София е единственият български град, попадащ измежду огромните европейски градове на бъдещето, където живеят над 750 000 души. В категория " Човешки капитал и метод на живот “ измежду дребните европейски области на бъдещето за 2023 година София-град е класирана на 6-а позиция. В категорията " Добри условия за бизнеса “ измежду европейските области с население под 1,5 милиона души, София-град е на 7-о място.

София заема челни позиции в класацията на Financial times през последните три години в голям брой категории. " Участваме в изследването годишно, като агрегираме цялата нужна информация, с цел да представим столицата пред задгранични вложители. Разглеждат се новаторски, зелени и устойчиви политики на града, визия на общината за бъдещето, бизнес индикатори, развиване на стопанската система, отвореност на администрацията към бизнеса и други За нас този скок в класирането е самопризнание за напъните ни откогато има сектор “Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване ", както и маркер за отличното ни съдействие със Столична общинска организация за приватизация и вложения, Българска Агенция за Инвестиции, всички асоциации и организации на българския и софийски бизнес и тяхната растяща успеваемост. “, сподели зам.-кметът Генчо Керезов.

В класацията на fDi Intelligence биват оценени и вероятностите за развиване пред европейските области. При разглеждане на 10-те най-високо оценени дребни области в категорията " Разходна успеваемост “ родни области преобладават скалата.

Сред европейските градове с население сред 100 000 и 350 000 души, в категорията " Разходна успеваемост “, Русе е класиран преди всичко. След него е останал сръбският Крагуевац, а от 3-о до 7-о място заемат надлежно българските области Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас и София (област), до момента в който София-град е на 9-ото място.

На област Стара Загора пък са приети заслугите за създаване на тактика за привличане на директни задгранични вложения, като региона заема 6-тата позиция в съответната категория.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР