София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки

...
София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки
Коментари Харесай

Фандъкова: Засилени проверки за 8 декември и в магазини

София продължава да е в алената зона по заболеваемост макар плавната наклонност на спад на случаите в последните 10 дни. Данните не би трябвало да ни успокояват, защото броят на приетите в болница пациенти с Коронавирус остава висок – 2234 са настанените в лечебни заведения и 281 са на интензивно лекуване.

Това разгласи във " Facebook " Йорданка Фандъкова.

Заради утрешния студентски празник Столичната полиция провежда засилени инспекции за нерегламентирани събирания. В последните дни беше открито нарушаване единствено на едно заведение – наргиле-бар, който работеше макар възбраната.

С решение на общинския действен щаб създадохме организация за инспекции на огромните търговски обекти по 3 пъти на ден. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция наблюдават както за ограничение на посетителите вътре в магазините, по този начин и за отдалеченост на опашките. При установени нарушавания и неспособност да се сътвори организация, обособени обекти могат да бъдат затваряни.

Днес доставихме първите 10 апарата за подаване на О2 и 40 кислородни бутилки на общинските лечебни заведения с COVID-отделения. Закупуваме спомагателната инсталация със средства, които са постъпили в дарителската сметка на общината и те ще бъдат употребявани за лекуване на пациенти с Коронавирус и лечебните заведения и обществените домове.

Столична община ще се включи интензивно с логистична поддръжка в процеса на имунизиране, който се провежда от Столичната здравна ревизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР