София продължава да е град на протестите. Столичани не охлаждат

...
София продължава да е град на протестите. Столичани не охлаждат
Коментари Харесай

Град на протестите

София продължава да е град на митингите. Столичани не охлаждат ентусиазма си да търсят правдивост за себе си и децата си, които живеят във все по-замърсена среда, с все по-лоша инфраструктура, все по-западащи градинки и околоблокови пространства.

И таман се случи от столичното кметство да се оправят с някой наболял проблем, на негово място пораждат десетки нови. А с цел да ги видят от ръководещата администрация, е нужно време. Това време за чиновника и управленеца е малко и тече бързо. За столичанина, който се къпе в неуредици обаче, чакането е трудно и мъчно. Пълно разминаване в упованията, в хода на часовете, дните и месеците, което непроменяемо води до клокочещо неодобрение, избухващо в следващия квартален митинг.

През последните дни глас надигат за следващ път поданици на регионите " Младост " и " Дружба " в опит да отстоят правото си да се радват на повече зелени площи. Те са изправени пред угрозата сред блоковете им да се появят нови градежи, които да бетонират очакванията им да имат повече въздух и панорама към Витоша да вземем за пример. Техните въжделения обаче още веднъж са маловажни за Столичната община. Стоят някъде настрана от значителните за администрацията тематики, облечени във високопарни акции.

Вместо хората да чакат резултати от грандомански стратегии като " Визия за София " да вземем за пример, с които всякакви " специалисти " би трябвало да им покажат по какъв начин ще наподобява градът им в необозримо бъдеще, те сами сочат на общината проблемите и метода на разрешаването им. Обаче от кметството избират да наливат милиони в експерти и акции и да отсрочват решаването на кварталните въпроси, с концепцията хората сами да зарежат битката си за истина и против безкрайната лапачка от строителството. Столичани обаче са упорити. Засега не дават признаци за отвод да сочат с пръст безобразията. За ръководещите ще става все по-трудно да дремят, да чакат и да отхвърлят.

Коментар на вк.Дума

Карикатура: Анатолий Станкулов
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР