София. Присъединяването на България и Румъния към Шенген и Еврозоната

...
София. Присъединяването на България и Румъния към Шенген и Еврозоната
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев, икономист: Присъединяването на България и Румъния към Шенген и Еврозоната няма да се случи в близко бъдеще

София. Присъединяването на България и Румъния към Шенген и Еврозоната няма да се случи в близко бъдеще, предвижда пред Радио „ Фокус “ икономистът проф. Боян Дуранкев. Според него повода за това е във обстоятелството, че последователите за Европа на две и три скорости са повече, в сравнение с тези на концепцията за обединена Европа. „ Поне на този стадий наподобява, че към този момент пред България влизането в Шенген и Еврозоната са задача невъзможна, защото постоянно има някой от Европейски Съюз, който играе ролята на неприятното ченге. Няма значение дали това ще бъдат Холандия, Швеция или някоя друга страна “, добави икономистът.
Проф. Боян Дуранкев разяснява още, че влизането на нови страни в Шенген и Еврозоната наподобява невероятно на този стадий, поради комплицираната конюнктура в Германия след изборите и предстоящото решение на френския президент Еманюел Макрон, който все още е срещу.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР