София. Приемаме мерки срещу мръсния въздух, а в Бюджет 2018

...
София. Приемаме мерки срещу мръсния въздух, а в Бюджет 2018
Коментари Харесай

Иван Таков, БСП: Приемаме мерки срещу мръсния въздух, а в Бюджет 2018 няма заложен 1 лев за изпълнението им

София. Приемаме ограничения против мръсния въздух, а в Бюджет 2018 на Столична община няма заложен 1 лев за осъществяването им. Това съобщи столичният общински консултант от Българска социалистическа партия и заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет и член на Комисията по запазване на околната среда, земеделие и гори Иван Таков в утринния блок на Нова телевизия " Здравей, България ", оповестиха от пресцентъра на БСП-София .
" На идната първа за годината сесия на Столичния общински съвет на 25-и януари ще гласуваме Бюджет 2018, сподели той. - Тогава би трябвало да гласуваме и Доклада с ограниченията за чистия въздух. В него става въпрос за буферни паркинги, за създаване на ново бунище за битови боклуци. А в бюджета няма един лев, заложен за това. Как ще се случат нещата освен това състояние?! ".
Според Иван Таков ограниченията против мръсния въздух са някаква плаха стъпка в вярната посока, само че въпросът е в това по какъв начин ще бъде следено и обезпечено осъществяването им. " Още при приемането им би трябвало да сме наясно дали те може да бъдат спазвани и по какъв начин ще стане това, разяснява още той. - На този стадий аз имам подозрения, че ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура ще съумеят да управляват осъществяването им. Вече видяхме един неприятен образец със свободна продажба на остаряла дограма с багра и всевъзможни химикали за огрев. Това демонстрира, че няма никакъв надзор от страна на виновните институции ".
Иван Таков акцентира, че няма по какъв начин Столична община да има действителна визия за положението на въздуха в София в случай, че единствено в 5 точки в града се мери замърсяването. " Всички ограничения в Доклада на процедура са предопределени за интервала, в който има прогноза или има действително замърсяване. Щом се чакат надвишени правила, започваме със възбраните. Това за нас са повърхностни ограничения. За да има смисъл, би трябвало да мислим в друга посока - по какъв начин да се оправим с източниците на това замърсяване, с цел да не се стига въобще до ограничения при превишена норма на праховите частици във въздуха ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР